Anlık Bildirim

Huawei, yapay zekayı bulut sektörüne taşımak istiyor

Çinli teknoloji devi Huawei, yapay zeka uygulamalarını bulut sektöründe kullanabilmek adına 150 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Şirket bu kapsamda 150 milyon dolar yatırım yapacak.

Huawei, yapay zekayı bulut sektörüne taşımak istiyor Tam Boyutta Gör
 

Dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanları üreticisi Huawei, son yıllarda bulut depolama hizmetiyle de ön plana çıkma çabası içinde. Çin'de Alibaba'nın domine ettiği bulut sektöründeki payını artırmak için geçtiğimiz yıl Cloud BU isimli özel bir birim kuran Huawei, Çin dışında Hong Kong, Rusya ve Malezya'da da bulut hizmetleri sunuyor. 


Yapay zekaya odaklanıyor 

Şirket şimdiyse bulut depolama hizmetlerini güçlendirmek ve Çin başta olmak üzere farklı bölgelerdeki rakiplerini yakalamak için yeni bir yatırım hazırlığı yapıyor. Huawei’in bulut birimi başkanı Zheng Yelai, Güney Afrika'da katıldığı etkinlikte şirketin önümüzdeki üç yıl içinde bulut sektörüne 150 milyon dolar civarında( 1 milyar yuan) yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımın tamamı yapay zekayı bulut depolama hizmetine entegre etmek için kullanılacak.


Şirket yatırıma ek olarak geçtiğimiz günlerde yıllık olağan toplantısında yapay zeka destekli Ascen isimli yongaları duyurmuştu. Duyurulan yongalardan Ascend 910'un; veri merkezlerinde kullanılması ve şirketin bulut depolama hizmetine katkı sağlaması bekleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim