Anlık Bildirim

Huawei’den Ar-Ge çalışmalarına 45 milyar dolar yatırım

Huawei son 10 yılda Ar-Ge çalışmaları için 45 milyar dolar yatırım yaptı. Firmanın geçtiğimiz iki bini aşkın patent başvurusu bulunuyor. Bu rakam ile Avrupa'da ikinci sırada yer alıyor.

Huawei’den Ar-Ge çalışmalarına 45 milyar dolar yatırım Tam Boyutta Gör

Huawei’in dünya çapında 15 Ar-Ge Merkezi, 36 ortak inovasyon merkezi ve 45 eğitim merkezi bulunuyor. Huawei bugün itibariyle, Orta ve Doğu Avrupa ile İskandinavya ülkelerinde 2 Ar-Ge merkeziyle faaliyet gösteriyor. Huawei’in yaklaşık 70 bin çalışanı Ar-Ge çalışmalarında görev alıyor. Bu rakam, firmanın küresel iş gücünün yüzde 45’ine tekabül ediyor.

Huawei, son 10 yılda Ar-Ge çalışmalarına 45 milyar dolar yatırım yaptı. Huawei Tüketici İş Birimi, akıllı telefonlarda IDC’nin 2017 yılı için ön gördüğü 0,6 oranındaki büyümenin ötesine geçerek bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29’luk bir büyüme oranı sağladı. Firma 2017’de 179.000 milyon ciro elde etti.

Interbrand tarafından hazırlanan “en değerli 100" küresel marka listesinde 2017 yılında 72. sırada yer alırken Brand Z tarafından yayınlan listede de 2016 yılında en değerli 100 marka arasında gösterilmişti.

Kabul Edilen Yaklaşık 1000 Adet Patenti Bulunuyor

Huawei ürünleri 170’ten fazla ülkede mevcut. Yapılan hesaplamalara göre dünya nüfusunun üçte biri tarafından kullanılıyor. Firmanın 6 farklı ülkede 15 adet Ar-Ge merkezi bulunuyor. Huawei Tüketici İş Birimi Huawei'nin üç temel iş biriminden biridir ve akıllı telefonları, PC ve tabletleri, giyilebilir ürünleri, bulut servis hizmetleri ve benzer alanlarda hizmet veriyor.

Avrupa Patent Ofisi'nin (EPO) 2016 yıllık raporuna göre, Huawei, geçen yıl 2.390 patent başvurusu ile bir önceki yıla göre, 2 basamak yukarı çıkarak Avrupa'da 2. sıraya yerleşti. Bu süreçte yaklaşık 1000 patent başvurusu kabul edildi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim