Anlık Bildirim

Japonya'dan Ripple hamlesi: Kredi kartı şirketleri test edecek

Japonya'daki en büyük kredi kartı şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum, Ripple'ın teknolojisini kullanacağını açıkladı. Açıklamanın ardından Ripple'ın değeri rekor kırdı.

Japonya'dan Ripple hamlesi: Kredi kartı şirketleri test edecek Tam Boyutta Gör
 

Bu yılın başında 0.006$ değerinde olan Ripple(XRP), yıl içinde kripto paralara yönelik ilgiden faydalanmış ve aralık ayının başında  0.25$ değerine ulaşmayı başarmıştı. Son günlerde kripto para piyasasında yaşanan durgunluğun aksine hızlı bir şekilde değerini artıran Ripple, geçtiğimiz hafta ilk kez 1$ değerini aşmayı başarmıştı. Japonya'dan gelen son haberler ise kripto paranın değerini yüzde 20 oranında artırarak 1.57$'lık yeni rekor noktasına ulaşmasını sağladı.


Kredi Kartı Şirketlerinin Gündeminde 

Tokyo merkezli finansal hizmetler şirketi SBI Holdings ve Ripple şirketinin ortak iştiraki olan ve Ripple'ın teknolojisini Asya pazarında yaygınlaştırmayı amaçlayan SBI Ripple Asia şirketi önemli bir konsorsiyumun parçası olacak.  Japonya'nın önde gelen kredi kartı sağlayıcılarından JCB, Sumitomo Mitsui Card ve Credit Saison gibi şirketlerin de yer aldığı konsorsiyumunda Ripple'ın sunduğu teknoloji kredi kartları üzerinden test edilecek. Ripple Blockchain tabanlı teknolojisi ile bankalar ve diğer finansal kuruluşlar için ödeme sistemleri oluştururken Ripple'ın oluşturduğu ödeme sistemlerinde işlemlerin tamamlanması için XRP kısaltması ile gösterilen kripto para kullanılıyor. Konsorsiyumun çalışmalarında da XRP ana bileşen olması bekleniyor. 


Konsorsiyumda SBI Ripple Asia'nın yerinin ve üstleneceği rolün ne olacağı henüz net değil ancak yapılan basın açıklamasına göre kredi kartı sağlayıcıları; bir telefon numarası veya QR kodu kullanarak gerçek zamanlı para transferini mümkün kılan Ripple'ın Blockchain teknolojisini destekleyen bir uygulama geliştirmiş durumda. Bu adım ile halihazırda 60 milyar dolarlık ticaret hacmi ile en büyük üçüncü kripto para birimi olan XRP'nin daha yaygın bir ödeme/transfer aracı haline gelmesi bekleniyor.


 

Piyasada dolaşımda olan 100 milyar adet XRP bulunuyor ve bu XRP'lerin yüzde 61'i Ripple şirketinin elinde. Bu haliyle bütün XRP yatırımcılarından daha fazla XRP'ye sahip olan şirket, kripto paranın son bir hafta içinde yaşadığı değer artışından en fazla faydalanan isim oldu. XRP'nin rekor değerlere ulaştığı haftada Ripple şirketinin 87.23 milyar dolar kazanç elde ettiği tahmin ediliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim