Anlık Bildirim

Jeff Bezos'un serveti 150 milyar doları aştı

E-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un net serveti 150 milyar dolar barajını aştı. Bezos böylece enflasyon hesabı yapıldığında da modern zamanların en zengin insanı oluyor.

Jeff Bezos'un serveti 150 milyar doları aştı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında e-ticaret devi Amazon'un hisse değerinde meydana gelen yükseliş şirketin kurucusu ve en önemli hissedarı olan Jeff Bezos'a yaramış ve Bezos 90 milyar dolarlık servetiyle Bill Gates'i geçerek dünyanın en zengin insanı unvanını almıştı. Buna karşılık uzmanlar Bill Gates'in 1999 yılında ulaştığı 100 milyar dolarlık servetin halen Bezos'un servetinden daha önemli olduğunu belirtiyordu zira o dönemin 100 milyar doları enflasyon uyarlamasıyla bugünün 149 milyar dolarına tekabül ediyor.


Bill Gates'in 55 milyar dolar önünde 

Bugün itibariyla Jeff Bezos'un serveti 151 milyar doları aştı ve Bezos, enflasyon uyarlaması da dahil olmak üzere, modern zamanların en zengin insanı oldu. Uzun yıllar boyunca dünyanın en zengin insanı unvanını koruyan Bill Gates ise 95 milyar dolarlık servetiyle Bezos'un 55 milyar dolar gerisinde ikinci sırada yer alıyor.


Tabi Bezos'un servetinin asıl kaynağı sahip olduğu Amazon hisseleri olduğu için Bezos'un servetindeki artış doğrudan Amazon'un hisse ve değer artışını işaret ediyor. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında 987 dolar olan Amazon hisseleri bugün 1841 dolara ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Hisse değerindeki artışa paralel olarak Amazon'un piyasa değeri de bir yıl içinde ikiye katlandı. Yıl içinde değeri Microsoft'u ve Google'ın çatı şirketi olan Alphabet'i geçen Amazon şu an 884 milyar dolarlık değeriyle dünyanın halka açık en büyük ikinci şirketi. Amazon'un önünde 938 milyar dolarlık değeriyle Apple bulunuyor. 


Bugünün Amazon için farklı bir anlamı daha var. Dün Amazon Prime Day'i başlatan şirket, Amazon Prime üyelerine 36 saat boyunca çeşitli indirimler sunacak. Toplam 17 ülkede düzenlenecek olan etkinlik boyunca şirketin rekor bir kazanca ulaşması bekleniyor. 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3262 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Jeff Bezos, amazon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim