Anlık Bildirim

KFC Bitcoin'le satışa başlıyor

Popüler restoran zinciri KFC, Kanada'daki restoranlarında Bitcoin ile alışveriş yapılmasına imkan sağlayacak. Şirketin Bitcoin Kova isimli menüsü şu an için 0.001156 Bitcoin'e satılıyor.
Paranın yerini almak ve bankalarla mücadele etmek gayesiyle yola çıkan popüler kripto para birimi Bitcoin, ani değişen değeri ve yüksek işlem ücretiyle şu an için bu amaçlarının bir hayli uzağında ancak bazı şirketler bu engellere rağmen Bitcoin'le ödemeyi test ediyor. Daha önce VR aracılığıyla aşçılık eğitimi vererek ve Çin'deki restoranlarında yüz tanıma ile ödeme teknolojisini test ederek yeni teknolojileri test etmeye yatkın olduğunu gösteren fast food devi KFC de restoranlarında Bitcoin karşılığında yiyecek satışı yapacak.


20$'lık Bitcoin menüsü 

KFC Kanada tarafından yapılan açıklamaya göre Kanada'daki müşteriler Bitcoin Kova isimli menüyü Bitcoin ile satın alabilecek. Satış fiyatı 20$ olan menü Bitcoin'in mevcut değerine göre 0.001156 Bitcoin karşılığında satın alınabiliyor. Sınırlı bir süre için geçerli olan Bitcoin ile ödeme seçeneğinden faydalanmak isteyen müşteriler KFC'nin BitPay cüzdanına ödeme yaparak ürünlerini satın alabilecek. Bitcoin'deki ani değer değişiminin farkında olan şirket yaptığı açıklamasında "Bitcoin'in iniş çıkışlarına rağmen Albay'ın Orijinal Tarifi her zaman olduğu kadar güzel." ifadesine yer verdi.


Tabi müşteriler yüksek işlem ücretlerine, uzun(diğer ödeme yöntemlerine kıyasla) transfer süresine ve ani değişen fiyatlara rağmen Bitcoin ile KFC'den yiyecek sipariş eder mi bilinmez ancak şirketlerin henüz aksaklıkları çözülmemiş olan Bitcoin ile ödeme yöntemini yine de test ediyor oluşu kripto paraların yaygınlaşabilmesi adına oldukça önemli bir adım. Kısa bir süre için sadece Kanada'da geçerli olan bu teklifin diğer ülkelere yayılıp yayılmayacağı ise merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim