Anlık Bildirim

Kripto para borsası Coinbase kullanıcıların izni olmadan hesaplarından para çekti

Bir milyondan fazla kullanıcısı olan popüler kripto para borsası Coinbase'e yönelik suçlamalar giderek artıyor. Kullanıcılar bilgileri dışında, hesaplarından para çekildiğini iddia ediyor.

Kripto para borsası Coinbase kullanıcıların izni olmadan hesaplarından para çekti Tam Boyutta Gör
 

Popüler kripto para borsası Coinbase'in, "kullanıcıların hesaplarını boşalttığı" yönündeki suçlamalar giderek artıyor. İlk olarak geçtiğimiz günlerde bir Reddit kullanıcısının, Coinbase başlığında dile getirdiği iddianın ardından birkaç kullanıcı daha kendi bilgileri dışında kredi/bankamatik kartlarından para çekildiğini ve Coinbase'den kripto para satın alındığını ileri sürmüştü. Kullanıcıların iddiasına göre Coinbase'de işlem yaptıktan sonra aynı satın alma işlemi onlarca kez kendisini tekrar etmiş ve kullanıcıların banka hesaplarındaki on binlerce dolar adeta buharlaşmıştı. 


Borçlarını ödeyemez hale geldiler 

Kullanıcılar, hesapların boşaltıldığını ise ancak bankalarından kendilerine uyarı mesajı iletildiğinde fark etti. Coinbase'in yetkisiz işlemlerinden dolayı hesapları boşaltılan kullanıcılardan bazıları kredi kartı ödemelerini gerçekleştiremediği için yüzlerce dolarlık zarara uğradığını kaydederken bazı kullanıcılar bu işlemler sonucunda banka hesaplarındaki bakiyenin negatife düştüğünü ve kira sözleşmelerinin iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Reddit'teki Coinbase başlığı benzer iddiaları içeren ifadelerle dolarken Coinbase bugün konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Kullanıcıların açıklamalarını takip ettiklerini ve iddiaları inceledikleri açıklayan şirket söz konusu işlemler nedeniyle kimlerin ne ölçüde etkilendiğinin tespit edilmesi için soruşturma başlatıldığını da duyurdu. Etkilenen tüm müşterileri tespit etmek adına son birkaç hafta içinde gerçekleşen tüm satın alma işlemlerini inceleyeceklerini belirten şirket, zarara uğrayan kullanıcıların da Coinbase destek hattına ulaşmasını talep etti. Şirket ayrıca etkilenen bütün müşterilerin zararının tamamen karşılanacağının da güvencesini verdi. 


''Hata Coinbase'den kaynaklanmıyor'' 

Bu açıklama zarar gören kullanıcıları bir nebze rahatlatmış olsa da kullanıcılar henüz paralarını alamadıkları için şikayetler sona ermiş değil. Ayrıca Coinbase'in para iadelerinin ne zaman gerçekleşeceği yönünde net bir tarih vermemesi de endişeleri artıyor. Öte yandan Coinbase, yetkisiz işlem hatasının borsadan kaynaklanmadığını ileri sürüyor. Şirketin açıklamasına göre kredi kartı sağlayıcıları ve bankalar MC kodunu değiştirerek Coinbase'den yapılan kripto para alışverişlerini ''nakit avans'' kategorisinde sınıflandırmaya başladı. Yeni sınıflandırma sonucunda kullanıcılar daha fazla komisyon ödemek zorunda kalırken işlemlerin tekrarlanması sorunu ortaya çıktı. Coinbase 28 Ocak-11 Şubat tarihlerinde işlem yapan bütün kullanıcıların bu sorunla karşılaşmış olabileceğini belirtiyor.


Bu sorunu çözmenin yolunu bulduğunu paylaşan şirket şu an için kullanıcıların benzer sorunları yaşamayacağını ve aynı satın alma işlemlerinin tekrarlanmasının mümkün olmadığını açıkladı. Coinbase ayrıca kripto paraların daha kolay ulaşılabilir hale gelmesi ve kripto para işlemlerinin yeni bir MC kodunda yer alması için bankalar ve kredi kartı sağlayıcıları ile irtibat halinde olduğunu ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim