Anlık Bildirim

Kripto para cüzdanı üreticisi Ledger'a 75 milyon dolarlık yatırım

Kripto paraların saklanabilmesi için donanım cüzdanları üreten Fransa merkezli Ledger, operasyonlarını ve üretim sürecini geliştirmek için 75 milyon dolarlık yatırım aldı.

Kripto para cüzdanı üreticisi Ledger'a 75 milyon dolarlık yatırım Tam Boyutta Gör
 

Kripto paraların borsalarda ya da dijital cüzdanlarda saklamak istemeyen kullanıcılar için daha güvenli bir alternatif oluşturma amacıyla yola çıkan Fransa merkezli Ledger şirketi, ürettiği donanım cüzdanlarıyla kripto para dünyasında önemli bir boşluğu doldurmayı başarmıştı. 2014 yılında 8 girişimci tarafından kurulan şirket geçtiğimiz yıl 165 ülkede toplam 1 milyonun üzerinde kripto para cüzdanı satarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Paris, San Francisco ve Vierzon'daki ofislerinde toplam 82 kişinin çalıştığı şirket şimdi ise artan talep karşısında yeterli ürün üretimini sağlayabilmek adına 75 milyon dolarlık yatırım aldı.


En büyük yatırımlardan biri 

Risk sermayesi şirketi Draper Esprit önderliğinde tamamlanan ve B serisi türünde düzenlenen finansman turuyla birlikte şirket kripto para dünyasında, ICO'lar hariç, en büyük B serisi yatırımlardan birini toplamayı başardı. Yatırım açıklamasının ardından konuşan Ledger CEO'su Eric Larcheveque, ilk etapta Ledger donanım cüzdanlarını Blockchain devrimini mümkün kılmak için tasarladıklarını belirtirken 3 yıl sonra B serisi yatırım ile kripto para dünyasında önemli bir kilometre taşına ulaştıklarını ifade etti.


Tabi Ledger'ın popülerliğine en çok katkı yapan unsurlardan birinin kripto para dünyasına yönelik siber saldırılar olduğu aşikar. Kripto paralara olan ilgi arttıkça hackerlar da borsalar ve diğer kripto para platformlarını kurban olarak seçmeye başladı. Özellikle 2017'nin sonunda yaşanan iki siber saldırı bu durumun en büyük örneklerini oluşturuyor. Güney Koreli kripto para borsası Youbit'e yönelik siber saldırılar sonucunda şirket iflasa sürüklenirken aynı ay içinde kripto para madencilik şirketi NiceHash yönelik saldırıda da 4000'in üstünde Bitcoin'in çalındığı bildirilmişti.


Donanım cüzdanlarına yönelik yoğun ilgi karşısında operasyonlarına hız katmak isteyen Ledger, Eric Larcheveque'nin ifadesine göre 75 milyon dolarlık yatırımı dünya çapındaki operasyonlarını geliştirmek ve Ar-Ge çalışmalarını artırmak için kullanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim