Anlık Bildirim

Kripto para sahiplerinin yüzde 20'si yatırım yapmak için borca girdi

CoinDesk'in 3000 kripto para yatırımcısıyla yaptığı araştırmaya göre kripto para satın alan kişilerin yüzde 20'si kripto para sahibi olmak için kredi kullandı.

Kripto para sahiplerinin yüzde 20'si yatırım yapmak için borca girdi Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Bitcoin'in artan değerine paralel olarak başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasına adeta yatırımcı akını gerçekleşmiş ve işlem hacimleri daha önce görülmemiş seviyelere yükselmişti. Kripto paraların değerindeki ani yükselişler yeni yatırımcıları cezbederken bir an önce yatırım yapmak ve değer artışları ile kazanç sağlamak isteyen pek çok kişi çareyi kredi çekmekte bulmuştu. Kripto paralara dair analizler ve fiyat verileri sunan New York merkezli CoinDesk'in geçtiğimiz ay yaptığı araştırma aslında kripto para sahiplerinin önemli bir kısmının kripto para almak için borca girdiğini gösteriyor.


Kredi kullananların yarısı borcunu ödemedi 

CoinDesk'in ocak ayının ortasında 3000 katılımcı ile gerçekleştirdiği ankete göre kripto para sahiplerinin yüzde 20'si kripto para satın almak için borca girdiler veya kenarda zor anlar için sakladıkları mal varlıklarını kullandılar. Ayrıca rapora göre kredi çekip kripto para alan kişilerin yüzde 52'si yatırım yapmak için çektikleri kredi borcunu bankaya geri ödedi. 


Geçtiğimiz hafta önce ABD'deki sonra İngiltere'deki bankaların büyük bir kısmı kullanıcıların kredi kartı ile kripto para yatırımı yaptıktan sonra borçlarını ödeyemediğini ileri sürerek kredi kartı ile kripto para satın alımını yasaklamıştı. CoinDesk'in raporu da kredi çeken kullanıcıların ciddi bir kısmının, bankaların iddia ettiği gibi, henüz borcunu ödemediğini gösteriyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3257 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), kripto para birimi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim