Anlık Bildirim

Mehmet Şimşek’ten sanal paralara gönderme: “Para basmak devletin işi”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında kripto paralar hakkında açıklamalarda bulundu. Kripto paralardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Mehmet Şimşek, kripto para ve blockchain teknolojisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Şimşek, blockchain teknolojisinin kripto paralardan tamamen farklı bir konu olduğunu ve blockchain teknolojisini önemsediklerinin altını çizdi. Kripto para birimlerinin Türkiye’de legal bir karşılığının olmadığı belirten Şimşek, “Kripto paralara ilişkin Biz en son Finansal İstikrar Komitesi toplantısında bu konuyu ele aldık, bir çalışma grubu oluşturduk, kripto para konusunu incelemeye aldık. Bahsedilen bu para birimleri Türkiye'de legal değil, legal altyapısı yok" açıklamasında bulundu.

“Para basmak devletin işi”

"Çalışma grupları raporlarını bize getirecekler. Bitcoin konusunda uyarılarımızı zamanında yaptık. Aman dikkat edelim diye, ben hala aynı fikirdeyim. Para basma meselesi devletlerin işi. Kayıtsız değiliz, ama kripto para konusu karışık bir konu. Türkiye olarak çok detaylı bir şekilde bu konuyu çalışıyoruz" diye konuştu.

Mehmet Şimşek, katıldığı programda trafik sigortası, enflasyon ve işsizlik oranı konularına değindi. Trafik sigortasına yeni model getirileceğini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3957 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim