Anlık Bildirim

MIT, 1 milyar dolarlık yatırımla yapay zeka koleji açıyor

Yapay zeka alanında dünyanın önde gelen merkezlerinden olan MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü), yapay zeka çalışmalarını genişletmek için yeni bir kolej açıyor.

MIT, 1 milyar dolarlık yatırımla yapay zeka koleji açıyor Tam Boyutta Gör
 

Bugün Apple'dan Google'a, Amazon'dan Microsoft'a teknoloji dünyasının önde gelen bütün şirketleri rotasını yapay zekaya çevirip bu alanda ürünler sunarken bu şirketler kadar geniş finansal kaynaklara sahip olmadığı halde bu şirketlere rakip yapay zeka uygulamaları geliştirebilen bir kurum daha var:  MIT(Massachusetts Teknoloji Enstitüsü). Biraz daha geriye gittiğimizde ise bu okuldan mezun olan pek çok ismin şu sıralar yapay zekaya ağırlık veren Qualcomm, TSMC, Intel, Boston Dynamics ve Dropbox gibi şirketlerin kurucusu olduğunu görüyoruz.


1 milyar dolarlık yatırım 

Teknoloji dünyasındaki bu itibarlı konumunu korumak ve yapay zeka çalışmalarına hız kazandırmak isteyen MIT, yeni bir kolej açacağını duyurdu. ABD'li iş adamı(aynı zamanda MIT mezunu) Stephen A. Schwarzman'ın 350 milyon dolarlık bağış yapacağı okula iş adamının ismi verilecek. Bu bağışa ek olarak MIT'nin harcayacağı miktar toplamda 650 milyon dolara ulaşacak. Böylece kolejin kuruluş maliyeti 1 milyar dolar olacak. Bu önemli yatırım karşısında MIT, mezun olmadan önce her öğrencinin yapay zeka ve bilgisayar bilimleri ile karşılaşmasını istiyor.


MIT Stephen A. Schwarzman Bilgi İşlem Koleji olarak isimlendirilecek olan eğitim kurumunda; bilgisayar bilimi, yapay zeka, makine öğrenme, veri yönetimi ve hesaplama gibi alanlara odaklanılacak ancak kolej sadece yeni nesil teknolojileri kendi içinde değerlendirmekle kalmayacak. Etik kaygılar gözetilerek araştırmacıları ve öğrencileri yapay zeka ve bilgisayarın potansiyel etkileri arasında düşünmeye yönlendirecek olan kolej; biyoloji, kimya, tarih ve dilbilim gibi alanlarla yapay zeka arasında disiplinlerarası bir eğitim kurumu görevi üstelenecek.


Önümüzdeki yıl eylül ayında ilk öğrencilerini ağırlaması planlanan Stephen A. Schwarzman Bilgi İşlem Koleji, ilk olarak MIT'nin mevcut kampüslerindeki binalarda eğitim verecek. 2022 yılında ise kolej kendisine özel olarak tahsis edilecek olan kampüse ve binaya taşınacak.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5279 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
massachusetts teknoloji enstitüsü, mit ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim