Anlık Bildirim

Microsoft 17 yıl aradan sonra 500 milyar dolarlık değere ulaştı

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft’un pazar değeri 2000 yılından bu yana ilk defa 500 milyar doların üstüne yükseldi. Bu yükselişin sebebi ise şirketin bulut servisi olarak gösteriliyor.

Microsoft 17 yıl aradan sonra 500 milyar dolarlık değere ulaştı Tam Boyutta Gör

40 yıldan uzun bir süre önce bilişim dünyasına adım atan ve yıllar içinde sektörün önde gelen ismi olan Microsoft, 2000 yılında yaptığı patlama ile pazar değerini 500 milyar doların üstüne çıkarmayı başarmıştı. Uzun yıllar boyunca bir daha o seviyeyi göremeyen hatta 2009 yılında pazar değerinde büyük bir düşüş yaşayarak değeri 150 milyar doların altına düşen Microsoft, tam 17 yıl aradan sonra tekrar 500 milyar dolarlık bir değere ulaşmayı başardı.

Cuma günü açıklanan verilere göre gün içerisinde hisse değerleri %2.1 değer kazanan Microsoft 508.3 milyar dolarlık değere ulaştı. Özellikle 2016’nın eylül ayından beri değeri neredeyse düzenli bir şekilde artan şirketteki bu yükselişin bulut hizmetinden kaynaklandığı düşünülüyor. Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı açıklamaya göre çeşitli şirketin yapay zeka ve bulut alanındaki yenilikleri Microsoft’u canlandırdı ve değerini arttırdı.

Yeni CEO bulut servisini ön plana çıkardı

Daha önce Bulut ve Kurumsal Çözümler bölümünü başkanlığını yürüten Nadella, 2014 yılında görevi devraldığında Microsoft’un değeri 310 milyar dolar civarındaydı. Görev süresi boyunca bulut sistemiyle özel olarak ilgilenen Nadella, Micorosft Azure’u geliştirerek Amazon’un bulut servisinin ardından en çok kullanılan ikinci bulut hizmeti haline getirdi.

Bu değer artışıyla beraber Microsoft Silikon Vadisi’ndeki önemli komşularının hala birkaç adım gerisinde bulunuyor. Microsoft’un bulut servisi konusunda rekabet içinde olduğu Google’ı bünyesinde barındıran Alphabet şirketler grubunun değeri 573 milyar dolar iken Microsoft’un bilgisayar ve mobil cihazlarda gerisinde kaldığı Apple ise 640 milyar dolarlık bir pazar değerine sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3948 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, hisse değeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim