Anlık Bildirim

Microsoft, Google'ı geçerek dünyanın en değerli üçüncü şirketi oldu

Yazılım devi Microsoft, Google'ın ana şirketi Alphabet'i geçerek dünyanın en değerli üçüncü şirketi oldu. Microsoft'un piyasa değeri 749 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.
Amazon ve Apple'ın ilk iki sırayı paylaştığı dünyanın en değerli şirketleri listesinde bir değişiklik yaşandı. Yazılım devi Microsoft, Google'ın ana şirketi Alphabet'i 10 milyar dolar geçerek 749 milyar dolarlık piyasa değeriyle üçüncülük koltuğuna yerleşti.

Microsoft hisse senedi fiyatlarını ikiye katladı

Dev şirketler arasında 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ilk kim ulaşacak rekabeti yaşanırken, son dört yıldır Microsoft'un başında yer alan Satya Nadella şirketin hisse senedi fiyatlarını ikiye katlamayı başardı ve Alphabet'in 739 milyar dolarlık sermayesine karşı, Microsoft'u 749 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştırarak inanılmaz bir başarıya imza attı.
Microsoft'un CEO'su Satya Nadella'nın büyüme dalgası, şirketin Microsoft Azure ile bulut bilişimine, Windows Karma Gerçeklik Platformuna odaklanmasına ve yapay zekaya gösterdiği ilgiden kaynaklandığını söyleyebiliriz.  Diğer bir deyişle Nadella'nın sadece Windows odaklı bir Microsoft düşünmemesi bu başarının altında yatan en büyük sebeplerden biri.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7782 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim