Anlık Bildirim

Microsoft devletlere Azure bulut hizmetinin lokal sürümünü sunacak

Verilerini kendi lokal sunucularında tutmak isteyen devlet kurumları da artık Microsoft'un Azure bulut bilişim hizmetinin avantajlarından faydalanabilecek. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
Günümüzde bulut bilişim pazarında oldukça rekabetçi bir ortam var. Bulut hizmetleri hakkında konuşurken sıklıkla Amazon ve Microsoft gibi iki dev şirketten bahsediyoruz. Bugün Microsoft önemli bir hamle yaparak kendisine kamu sektöründe yer açacak yeni hizmetlerini duyurdu.
Yazılım devi devletlere Azure bulut hizmetlerinin lokal bir sürümünü sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni hizmet, Azure Stack ve Azure Government'i tek bir üründe birleştirerek normal kullanıcıların ihtiyaç duymayacağı ancak bazı devlet kurumlarının faydalanabileceği bir platform haline getirecek.

Microsoft'un hedefi devletleri kazanmak

Azure'un küresel altyapı sorumlusu konuşan Tom Keane, özellikle yurtdışı elçilikleri veya askeri operasyonlarda bu tür bir yerel bulut bilişime erişim ihtiyacı duyulabileceğini belirterek "Tam anlamıyla Azure Stack'ı bir denizaltı senaryosu ile tasarladık" dedi. Microsoft, Azure Stack'in bu yeni sürümünü 2018 yılının ortalarına kadar hazır hale getirmeyi planlıyor.
Yazılım devi her ne kadar kendi bulut hizmetlerini devletler için cazip hale getirmeye çalışsa da Amazon Web Services (AWS) bu alanda önemli bir ilerleme kaydetmiş durumda. Microsoft devlet kurumlarına bulut bilişimin avantajlarını sunarken aynı zamanda verilerini lokal olarak saklamalarına olanak sağlarsa gizlilik endişesi taşıyan hükümetlerin tam istediğini yapmış olacak. Bu da zaten devlet kurumlarını AWS'den uzak tutmaya yetecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim