Anlık Bildirim

Microsoft'un su altı veri merkezi kameralarla takip edilecek

Microsoft'un haziran ayında faaliyete soktuğu su altı veri merkezi artık dışarıdan izlenilebilecek. Veri merkezinin yakınlarına iki kamera yerleştiren şirket görüntüleri canlı olarak paylaşıyor.

Microsoft'un su altı veri merkezi kameralarla takip edilecek Tam Boyutta Gör
 

5 yılı aşkın bir süredir veri merkezlerini su altına taşımak için çalışmalarını sürdüren Microsoft, haziran ayında önemli bir kilometre taşını geride bırakmıştı. Şirket, 884 sunucuya ev sahipliği yapan ve toplam depolama kapasitesi 27.6 petabayt olan bir veri merkezini İskoçya açıklarında suya indirmiş ve su altı veri merkezi uygulamasını test etmeye başlamıştı. 


Enerji tüketimini azaltacak 

Küresel enerji tüketiminin yüzde 3'ünün veri merkezleri üzerinden gerçekleştiğini vurgulayan Microsoft, su altındaki bir veri merkezinde soğutma masraflarını kısarak elektrik tüketimini azaltmayı hedefliyor. Buna ek olarak şirket, insanların büyük bir kımsının sahil şeridinde veya kıyıya yakın bölgelerde yaşadığını belirterek su altındaki bir veri merkezi sayesinde çok daha hızlı ve düşük masraflı veri aktarımının sağlanabileceğini düşünüyor.


İskoçya açıklarındaki veri merkeziyle bu düşüncelerini uygulamalı olarak test eden şirket, su altındaki bir veri merkezinin bölgede yaşan diğer canlılarla olan etkileşimini de mercek altına alıyor. Bu kapsamda veri merkezini ve canlıların hareketlerini takip eden şirket veri merkezinin yakınlarına iki adet su altı kamerası yerleştirdi. Kamera görüntülerini canlı olarak web sitesi üzerinden paylaşan Microsoft, böylece su altı veri merkezinden hizmet almak isteyen potansiyel müşterilerin de çevresel koşullar hakkında içlerinin rahat olmasını amaçlıyor.


Tabi sadece kamera görüntülerinden hareketle veri merkezinin çevresel koşullara olan direncini ölçmek mümkün değil ancak görünen o ki veri merkezini karadaki şebekeye bağlayan denizaltı kablosu balıkların bir hayli ilgisini çekmiş. Su altındaki veri merkezinin 5 yıl boyunca herhangi bir bakıma ihtiyaç duymayacağını belirten Microsoft yetkililer, ilk 12 aylık süreçte merkezin güç tüketimini ve çevresel etkenlere olan direncini yakından takip edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim