Anlık Bildirim

NASA çarpışma testlerinden görüntüler paylaştı

Araçlarının kaza yapması halinde mürettebatın zararını en aza indirmeyi amaçlayan NASA, mankenleri kullanarak çarpışma testleri gerçekleştiriyor. Testlere ait görüntüler haberimizde.

NASA çarpışma testlerinden görüntüler paylaştı Tam Boyutta Gör
 

NASA'nın Langley Araştırma Merkezi’ndeki mühendisler; uçaklardaki yolculardan uzay kapsüllerindeki astronotlara kadar olası bir kaza halinde araçtaki insanların aldığı hasarı en aza indirmek için çarpışma testleri yapıyor. Testlerde 48-100 kg ağırlığındaki mankenlere senaryoya göre uçuş giysisi ya da uzay kostümü giydiren araştırmacılar, çarpışma sonrasında mankenlerde herhangi bir bükülme ya da kopma meydana gelip gelmediğini araştırıyor.


Farklı senaryolar test ediliyor 

Çarpışma testlerinde mankenleri çıplak ve uzay giysisiyle test ederek çarpışma esnasında uzay giysisinin ve kaskın ne kadar işlevsel olduğunu gözlemleyen ekip, yolcu uçaklarında da standartların yükseltilmesini sağlıyor. Bununla birlikte test bölgesinde bir de yapay havuz bulunduran araştırmacılar, uzay kapsüllerinin ya da uçakların okyanusa iniş yapması halinde nelerle karşılaşılabileceğini de inceliyor. 


NASA mühendisi Martin Annett, kaza anında yaralanmanın saniyenin onda biri ile dörtte biri arasında gerçekleştiğini belirterek bu kısa aralıkla ilgili verilere ulaşmanın önemine dikkat çekiyor. Bu süreçte vücutta meydana gelebilecek bütün yaralanmaları analiz etmek isteyen araştırmacılar, mankenlerin dört bir yanına sensörler yerleştirip araştırmalarını sürdürüyor. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim