Anlık Bildirim

NVIDIA, eksik pikselli fotoğrafları tamamlayan yapay zekasını tanıttı

NVIDIA, yeni tanıttığı yapay zeka destekli fotoğraf düzenleme teknolojisini tanıttı. Ekslik veya hasarlı fotoğrafları yeniden yapılandıran bu teknolojinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.
Kaliforniya merkezli teknoloji şirketi NVIDIA, Photoshop'a rakip olabiliecek bir fotoğraf düzenleme teknolojisini tanıttı. Yapay zeka (AI) tabanlı bu teknoloji, hasar görmüş veya eksik pikselli fotoğrafları tamamlayabilirken, fotoğraflardaki istenmeyen objeleri de ortadan kaldırabiliyor. Son derece başarılı sonuçlar veren bu teknolojinin nasıl çalıştığına geçelim.

Yapay zekalı fotoğraf düzenleme oldukça etkileyici

"Image Inpainting" adı verilen bu özellik, boş veya bozuk alanları bile doldurabilecek derin bir öğrenme sistemine dayanıyor. Örneğin bir portre eksik bir göze sahipse, yapay zeka sistemi o bölümü gerçeğine çok yakın bir şekilde doldurabiliyor. Akıllara durgunluk veren ölçüde başarılı sonuçlar veren teknolojinin, eksik bölümlerin büyük olması durumunda ise yeterli veri sağlayamadığından başarı oranı düşüyor.
Photoshop'un "Content-Aware Fill" özelliğini bir sonraki seviyeye taşıyan NVIDIA, bu teknolojinin eksik alanları sadece çevresindeki pikseller ile kaplamadığını, yapay zeka yardımıyla kompozisyonun nasıl olması gerektiğinin de tespit edildiğini belirtiyor. Ayrıca "Image Inpainting" ile fotoğraflardaki istenmeyen objeler de kaldırılabilirken, fotoğraflar orjinalinden daha iyi hale getirilebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5038 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
photoshop, Yapay Zeka ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim