Anlık Bildirim

Neredeyse tüm insan beynini çevreleyen bir nöron bulundu

Bilim insanları tüm insan beynini çevreleyen ve beynin farklı işleve sahip olan bölümleriyle bağlantısı olan devasa bir nöron bulduklarını duyurdular. Detaylar haberimizde.

 

Neredeyse tüm insan beynini çevreleyen bir nöron bulundu Tam Boyutta Gör

Amerika’daki Allen Institute for Brain Science’da görevli bilim insanları, insan beyninin neredeyse tüm noktalarıyla bağlantısı olan devasa bir nöron bulduklarını duyurdular. “Crown of thorns” adı verilen bir ağın parçası olan bu nöron, aslında fare beyninde yapılan araştırmalar sonucunda keşfedildi fakat insan ve farenin beyin yapıları hemen hemen aynı olduğu için insanda da bulunduğuna kesin gözüyle bakılıyor.

Bilim insanları, nöron ağırını keşfedebilmek için ilginç bir yönteme başvurmuşlar. Farenin beyninde bulunan çeşitli nöronlara floresan boya enjekte etmiş, ardından beynin yüksek çözünürlüklü 10.000 fotoğrafını çekmişler. Bununla da kalmamış, elde ettikleri görsellerle bilgisayar üzerinden beynin üç boyutlu modelini yapmışlar.

Yapılan incelemelere göre bu nöron, duyusal ve davranışsal bilgilerin işlendiği beyin bölümleriyle bağlantılı. Bu nöron, bağlantılı olduğu noktalardan ötürü hayati işlemlerimizi sürdürmemizi sağlayan birçok bilginin aktarılmasında rol oynuyor olabilir. Eğer böyleyse, bu devasa nöronun incelenmesiyle birçok değerli bilgiye ulaşabiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6616 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, nöron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim