Anlık Bildirim

Nike'ın yeni krampon modeli PhantomVSN ile tanışın

Tasarımcı Phil Woodman ile bir araya gelen Nike, yepyeni krampon modeli PhantomVSN'i duyurdu. Hayalet Bağcık Sistemi gibi pek çok yeniliğe ev sahipliği yapan modelin halı saha versiyonu da mevcut.

Nike'ın yeni krampon modeli PhantomVSN ile tanışın Tam Boyutta Gör
 

Sektörün önde gelen şirketlerinden Nike, tasarımcı Phil Woodman imzasını taşıyan yeni kramponu PhantomVSN’i görücüye çıkardı. Farklı ve daha iyi bir tasarım hedefiyle yola çıkılarak üretilen PhontomVSN, sahalarda boy gösterdikten sonra Nike’ın diğer ayakkabı serilerinde de kullanılacak.

Nike tarafından belirtilene göre yeni krampon modelinde Quadfit adı verilen bir örgü materyali kullanıldı. Böylece hemen hemen her ayağa uyacak kadar esnek, ancak şeklini koruyan, aşırı esnemeyen ve ayağı sıkmadan saran bir model ortaya çıktı. Normal örgü materyaller gibi kısıtlı bir esneme payına sahip olmayan Quadfit ile ayağın yükünün eşit olarak dağıtılması ve sürtünmenin azaltılması sağlandı. Sonuç olarak ortaya farklı ayak yapılarına uyum sağlayabilen PhantomVSN krampon modeli çıktı.

Hayalet bağcık sistemi kullanılıyor 

PhantomVSN’in bir diğer önemli özelliği ise hayalet bağcık sistemi. Yoğun araştırmalar ve sporcuların geri dönüşlerinin incelenmesi sonucu getirilen bu sistem, geleneksel bağcıkları geride bırakarak hayalet bağcıkların ayağa temas ettiği noktaları en aza indiriyor. Ayrıca bu sistemle bağcıkların ayağın tümüne eşit baskı uygulaması sağlanıyor. Bağcıklar, ayağın topa temas ettiği yüzeyin düz kalmasını sağlamak amacıyla kramponların içine sıkıştırılabiliyor.

PhantomVSN’in yapısında top kontrolünü en üst düzeye çıkarmak için geliştirilen dokulu bir Nike Flyknit üst yapısı kullanılmış. Kramponların ayağın orta kısmına denk gelen bölümünde bulunan üçgen şekilli bu dokunun tasarımında Nike Spor Araştırma Laboratuvarı’nın verilerinden yararlanılmış. Ayağın üç önemli kemiği olan topuk, aşık ve tarak arasındaki alanı kaplayan bu üçgenin top kontrolü için hayati bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Halı saha versiyonu da geliştirildi 

Nike, PhantomVSN’in tasarımında halı saha futbolunun da büyük rol oynadığını dile getiriyor. Bu nedenle yeni kramponun halı saha versiyonunun da geliştirildiği söyleniyor. Bu versiyonda NikeReact darbe emici ve sokak futbolunun sertliğine uygun, darbeye dayanıklı üst kısım gibi Nike’ın mevcut teknolojilerinin kullanıldığı belirtiliyor.

PhantomVSN’in çivili versiyonunda ise hızlı çok yönlü hareketi desteklemek amacıyla geliştirilmiş bir çivi dizilimi kullanılıyor. Kramponun çivileri, ayağa gereken bölgelerde daha gelişmiş destek sağlayan hafif ve esnek bir taban üzerine yerleştirilmiş. PhantomVSN’in hem çivili hem çivisiz versiyonlarında All Conditions Control kaplaması kullanılmış. Bu sayede tüm hava koşullarında rahatça kullanılması sağlanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim