Anlık Bildirim

Nvidia'nın geliştirdiği yapay zeka, insan hareketlerini izleyerek öğreniyor

Nvidia, robotların insan hareketlerini izleyerek öğrenmesine ve görevleri yerine getirmesine imkan veren yeni bir teknik geliştirdi. Bu teknikle insan-robot iletişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Nvidia'nın geliştirdiği yapay zeka, insan hareketlerini izleyerek öğreniyor Tam Boyutta Gör
 

Yapay zeka ve makine öğrenimi, günümüz teknoloji ürünlerinde ve geleceğe yönelik çalışmalarda sık sık karşılaştığımız terimler haline geldi. Teknoloji şirketleri, yapay zekayı eğitmek için farklı yöntemler denemeye devam ederken, robot ve insanların iletişimi güçlendireceği iddia edilen bir yapay zeka tekniği de Nvidia tarafından duyuruldu.

Nvidia'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket araştırmacıları tarafından türünün ilk örneği olduğu iddia edilen bir çalışmaya imza atıldı. Araştırmacılar, robotların insan hareketlerini izleyerek öğrenmesine ve görevleri yerine getirmesine imkan veren yeni bir yapay zeka tekniği geliştirdi. İnsanlar ve robotlar arasındaki iletişimi güçlendirmek için tasarlanan bu eğitim metodu ile bu ikili arasındaki işbirliğinin pürüzsüz bir şekilde yürütülmesi hedeflendiği açıklandı.

Bu çalışma için Nvidia Titan X GPU kullanan araştırmacılar, kavrama, izlence üretme ve eyleme geçirmeye dayalı görevi gerçekleştirmesi için yapay zekayı görme yoluyla eğitmeyi denedi. Bunun sonucunda, yapılacak görevi bir kez göstererek robotun durumu kavraması ve gördüklerini sırasıyla tekrar etmesi sağlandı.

Nvidia, bu çalışma ile Avustralya’nın Brisbane şehrinde yapılacak International Conference on Robotics and Automation (ICRA) etkinliğine katılacak. Şirket, şuan emekleme aşamasında diyebileceğimiz tekniği geliştirmek için çalışmalarına devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim