Anlık Bildirim

Otomobil satışlarında yeni bir dönemi başlatacak gelişme

Çinli e-ticaret devi Alibaba, bugüne kadar gördüklerimizden tamamen farklı bir otomobil test ve satış süreci ile otomobil pazarına giriyor. Detaylar haberimizde.

Otomobil satışlarında yeni bir dönemi başlatacak gelişme Tam Boyutta Gör
 

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden Alibaba, bir süredir otomobil pazarına girmenin planlarını yapıyordu. Geçtiğimiz hafta Çin'de elektrikli otomobiller satmak üzere Ford ile anlaşma yapan şirket, şimdi ise oldukça ilginç ancak bir o kadar kullanıcı dostu görünen bir sistemle otomobil test ve satın alma sürecini başlatıyor. Kullanıcılara bir uygulama aracılığıyla test sürüşü için randevu oluşturma imkanı sunacak olan Alibaba, dev otomatlarla sürücülerin arabalarını test etmesini ve satın almasını sağlayacak.


Uygulama Üzerinden Randevu Alınacak  

Alibaba'nın otomobil satım süreci ise kullanıcılar için oldukça basit. Kullanıcılar Alibaba'nın alt kuruluşu olan TaoBao'nun uygulaması üzerinden, yolda gördükleri herhangi bir otomobilin fotoğrafını çekerek test sürüşü için randevu oluşturabilecek. Fotoğrafı çektikten sonra uygulamaya kişisel bilgilerini giren kullanıcılar, sonrasında selfie çekecek ve test sürüşü için randevu alacak. Kullanıcılar bütün bu işlemlerin ardından randevu saati geldiğinde devasa otomatların önüne gidip sadece yüz tanıma özelliğini kullanarak araçlarını teslim alabilecek. 


Kullanıcılara üç günlük test süreci sunan Alibaba, kullanıcıların isterlerse test sürecinin ardından otomobili satın alabileceklerini ya da daha sonra farklı otomobiller için de test sürüşü randevusu oluşturabileceklerini belirtiyor. Yine benzer şekilde test sürüşü yapmadan doğrudan otomobili satın almak isteyen kullanıcılar da satın alma sözleşmesini tamamladıktan sonra dev otomatlardan otomobillerini teslim alacaklar. Alibaba Ocak ayında biri Şanghay'da, diğeri Nanjing'de olmak üzere iki ''otomobil otomatı'' kuracağını açıkladı. Şirketin nihai hedefi ise önümüzdeki yıl Çin'de onlarca otomobil otomatı kurmak ve otomobil satın alma sürecini olabildiğince kolay ve keyifli bir hale getirmek.


Herkes Faydalanamayacak  

Tabi Alibaba'nın tanıtım videosunda da oldukça keyifli görünen bu uygulamadan herkes faydalanamıyor. TaoBao üzerinden test sürüşü randevusu oluşturmak için kullanıcıların Çin'in Zhima Kredi Sistemi'nde 700'ün üzerinde puan almış olması gerekiyor. Ayrıca Alibaba Super Member olmayan kullanıcılar test sürüşü için bir miktar ödeme yapmak zorunda. Uygulamanın ilk ayında sadece beş kullanıcı uygulamadan faydalanabilecek ancak sonraki aylarda bu sayının artacağı tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim