Anlık Bildirim

PTT, Turkcell ve BELBİM "yemek kartı" şirketi kurdu

Ülkemizde 200 bine yakın restoranda kullanılan yemek kartlarına yerli rakip geldi. Yeni kurulan şirketin daha az komisyon ve daha kısa vadeler ile çalışacağı ifade ediliyor.
Aldığı komisyon ile tartışmalara yol açan yemek kartlarına yerli rakip geliyor. Yemek kartı çıkarmak için PTT, Turkcell ve BELBİM arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

200 bine yakın restoranda kullanılan yemek kartlarından alınan komisyon ücretlerinin yüzde 15’e kadar ulaşması ve vadenin de 60 güne kadar yükselmesi sonucunda devreye Turkcell, BELBİM ve PTT girdi.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, üç şirketin katılımıyla tamamen yerli sermayeyle yemek kartı şirketi kurulduğunu belirtti. Arslan, bu şirketin kurulmasıyla sektördeki kuralları belirleyen bir marka yaratılmasını hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin ilk yemek kartı olacak kartı ulaşımda da kullanabilmek mümkün olacak. BELBİM’in desteğiyle yemek kartı, İstanbulkart özelliğine sahip olacak. Yemek kartından kesilecek komisyon ve vade süresinin pazardaki dengeleri değiştireceği, daha rekabetçi bir ortam yaratılacağı ve esnafın sesine kulak verileceği belirtiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7452 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkcell, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim