Anlık Bildirim

Patlayan elektronik sigara korkunç bir ölüme neden oldu

ABD'de yaşayan 38 yaşındaki Tallmadge D'Elia, patlayan elektronik sigarasından kopan parçaların adeta bir mermi gibi kafatasına saplanması sonucunda hayatını kaybetti. Olayın detayları haberimizde...
Sigaraya "daha sağlıklı" bir alternatif olarak ortaya çıkan elektronik sigaralar piyasada kendilerine yer bulmayı başarmış durumdalar. Elektronik sigaranın hayat kurtardığını düşünen de var, tehlikeli olduğunu söyleyen de. Bu tartışmalar bir kenara dursun, inkar edilemeyecek tek şey varsa o da bu cihazların patlama potansiyeline sahip pillere sahip olmaları.
Şimdiye kadar meydana gelen kazaların çoğu kullanıcının ölümüyle sonuçlanmadı, ancak ne yazık ki Florida'da meydana gelen en son olayda durum böyle değil. Washington Post'un haberine göre, Florida'da yaşayan 38 yaşındaki bir adam, patlayan elektronik sigarası yüzünden hayatını kaybetti.

ABD'de elektronik sigaradan kaynaklanan ilk ölüm

İtfaiyeciler, Tallmadge D'Elia isimli adamın cesedini bulduklarında, vücudunun %80'ini kaplayan yanıklar nedeniyle ölümüne neyin sebep olduğu anlaşılamadı. Ancak otopsi raporu inanılmaz gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Rapordaki bulgulara göre patlama sırasında elektronik sigaradan kopan parçalar adeta bir mermi gibi talihsiz adamın kafatasına saplanarak ölmesine neden oldu.
Ayrıca çıkan yangına da patlayan elektronik sigaranın sebep olduğu belirlendi. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı elektronik sigaraların patlamasına neden olan şeyin belli olmadığını ancak pille ilgili sorunlardan kaynaklanabileceğini söyledi. Olay, ABD'de elektronik sigaradan kaynaklanan ilk ölüm olarak kayıtlara geçmiş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8673 kez okundu.
31 kişi, toplam 31 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaza, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim