Anlık Bildirim

PayPal yöneticisi Bitcoin'in geleceğinden umutlu

PayPal'ın finans direktörü John Rainey, Bitcoin'in geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Rainey'e göre Bitcoin ilerleyen yıllarda popüler bir ödeme aracı haline gelebilir.

PayPal yöneticisi Bitcoin'in geleceğinden umutlu Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Bitcoin ağında artan işlem yükü Bitcoin transferlerinin fazla vakit almasına ve Bitcoin transferi için ödenen işlem ücretlerinin artmasına neden olmuştu. Bu iki duruma, Bitcoin'in değerinin çok hızlı değişmesi de eklenince Bitcoin'in bir ödeme aracı olarak kullanılamayacağı yönündeki iddialar artmış ve dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, Bitcoin'i ödeme araçları arasından çıkarmıştı. Bitcoin transferleri için gereken süre ve işlem ücreti bugünlerde geçtiğimiz aylara kıyasla oldukça az olsa da ani değer değişimleri halen sürüyor. PayPal'ın finans direktörü John Rainey ise bu olumsuzluğa rağmen Bitcoin'in popüler bir ödeme aracı olabileceğini düşünüyor. 


Kripto paralar popüler ödeme aracı olacak 

The Wall Street Journal'a Bitcoin'in geleceği hakkında açıklamalarda bulunan John Rainey, PayPal olarak 2015 yılında Bitcoin'i Braintree platformuna ekleyip Bitcoin'i kabul eden ilk şirketlerden biri olduklarını vurgularken Bitcoin'in ilerleyen yıllarda popüler ödeme seçeneklerinden biri olacağını kaydetti. ''Kripto paralar ya da Bitcoin popüler bir ödeme aracı olabilir mi?'' sorusuna ise ''Eninde sonunda bu durum yüksek ihtimalle gerçekleşecek.'' şeklinde cevapladı. John Rainey'e göre kripto para teknolojisi gerçek bir fayda sağlıyor ancak günlük hayatta kullanılacak hale gelmeden önce aşması gereken uzun bir yol var.


Rainey Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kullanılabilirliği açısından olumlu açıklamalarda bulunsa da Bitcoin'in değerindeki ani değişimler Rainey'in de kafasında soru işaretleri oluşturmuş. ''Eğer bir tüccarsanız ve yüzde 10'luk bir kar marjınız varsa Bitcoin'le ödemeyi kabul ederseniz ertesi gün Bitcoin'in değeri yüzde 15 düştüğünde satış işleminden zarar edersiniz.'' dedi ve Bitcoin'deki mevcut değer değişimleri göz önüne alındığında, ticari işlemler için güvenilir bir para birimi olmadığını açıkladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim