Anlık Bildirim

Pegasus operasyonlarında Blockchain teknolojisinden faydalanacak

Pegasus Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki operasyonlarını gerçek zamanlı olarak kayıt altında tutmak için Blockchain teknolojisinden yararlanacak.
Verilerin güncel bir şekilde pek çok kaynakta saklanabilmesine imkan tanıyan ve kripto paraların temelinde yer alan Blockchain teknolojisi günümüzde finansal kuruluşlar ve deniz taşımacılığı şirketleri tarafından test ediliyor. Ülkemizden de bu teknolojiden faydalanma adına Pegasus Hava Yolları önemli bir adım attı. Şirket, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndaki operasyonel süreçleri dijitalleştirmek için Blockchain teknolojisini kullanacak.


Süreçler Gerçek Zamanlı Olarak Sisteme Aktarılacak 

Pegasus'un açıklamasına göre hava yolu şirketi, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmecisi İSG şirketi ile ortak bir adım attı. Bu ortak adım sonucunda oluşturulan ve Blockchain teknolojisine dayanan entegrasyon çalışması ile Pegasus’un Uçuş Kontrol Sistemi üzerinden yapılan uçuş tanımları ve güncellemeleri anlık olarak İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) departmanı çalışanlarının ekranlarına düşecek. Bunun yanı sıra yine aynı entegrasyon ile uçuşa ait kapı, bagaj bandı, körük kullanımı vb. operasyonel bilgiler de gerçek zamanlı olarak Pegasus sistemlerine aktarılacak.


Konuyla ilgili açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Direktörü Barış Fındık, İSG şirketi ile ortak bir çalışma yaparak operasyonel süreçlerimizin dijitalleştirilmesinde önemli bir adım attıklarını belirtirken sektördeki ilk Blockchain uygulamalarından birini hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. Entegrasyon çalışmasından Pegasus'un kendi kurumsal yazılımını kullandığını ifade eden Barış Fındık, ''Entegrasyon projemiz kapsamında uçuş operasyonumuz dijitalize edilmiş olacak, daha garanti ve doğru veri aktarımlarıyla birlikte personel eforlarında da kazanç sağlayacağız.'' dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim