Anlık Bildirim


Trabzon Havalimanı’na gerçekleştirdiği sefer esnasında iniş yaptıktan hemen sonra henüz tam olarak belirlenemeyen bir neden ile yeniden ivmelenen motor nedeni ile pistten çıkan ve kayalıklara kayarak korku dolu anlar yaşanmasına neden olan uçak için bugün 24 saatliğine uçuşa kapatılan Trabzon Havalimanı’nda çalışma yapıldı.


Boeing 737 tipi uçak, düştüğü yamaçtan vinçlerle çekilerek en az hasarla kurtarılmaya çalışıldı. Sırf bu çalışma için kente getirilen 300 ve 500 ton kapasiteye sahip iki ayrı vinç görev yaptı. Kurtarma çalışma öncesinde vinçler uçağı yerinden küçük bir pay kaldırdı ve tekrar yavaşça yerine bırakıldı. Halatların test edilmesi adına yapıldığı belirtilen bu işlemin ardından uçak tamamen kaldırılarak piste getirildi.


Çıkarılma maliyeti 600 bin lirayı geçti

Herhangi bir kaza olmadan tek parça haline güvenli bir bölgeye getirilen uçakta öncelikle yakıt boşaltılacak. Sonrasında yolcuların eşyaları ve bagajdaki tüm kargolar görevliler tarafından alınacak, uçak da incelemelerin yapılması için hangara çekilecek. Uçağın bulunduğy yerden çıkarılması maliyetinin 600 bin lirayı aştığı ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim