Anlık Bildirim

Popüler Bitcoin cüzdanında kritik açık

Kripto para cüzdanları denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Electrum'da kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesine neden olabilecek kritik bir hata keşfedildi.

Popüler Bitcoin cüzdanında kritik açık Tam Boyutta Gör
 

Bitcoin ve diğer kripto paraların saklanabileceği dijital cüzdanlar geliştiren Electrum şirketinin geliştirdiği cüzdanda önemli bir açık tespit edildi. Açığı fark eden ve konuyla ilgili hemen Electrum ile irtibat kuran Google'ın güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy'nin açıklamalarına göre Electrum'un 2.6 'dan 3.0.3'e kadar olan bütün cüzdan versiyonları üzerinde kullanılabilen açık ile kullanıcıların Bitcoin bakiyeleri kolaylıkla ele geçirebilir veya başka cüzdanlara transfer edilebilir.


Bitcoin Hesapları Kolayca Boşaltılabilir 

Ormandy, açık aracılığıyla kötü niyetli web sitelerinin kullanıcıların parolalarını ve hatta private key'lerini kolaylıkla ele geçirebileceğini belirtiyor. Popüler Bitcoin topluluğu Bitcointalk'un kurucusu Theymos(Michael Marquardt) da daha önce Electrum cüzdanınız açık vaziyetteyken başka bir web sitesine giriş yapmanız halinde web sitelerinin hesabınızı ele geçirebileceğine dikkat çekti. Ormandy'nin kendileri ile iletişime geçmesi üzerine cüzdanı güncelleyen Electrum da açığın ciddi tehlikelere neden olabileceğini kabul etti.


Söz konusu açığı keşfettikten sonra ilk olarak açığı raporlamayı düşünen Tavis Ormandy, daha önceki açıkları ve acığın aciliyetini göz önünde bulundurarak açığı doğrudan Electrum'a bildirdiğini belirtti. Ormandy, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında açığın son derece kritik olduğunu vurgularken Electrum da web sitesi üzerinden arka arkaya iki güncelleme paylaştı. Electrum'un, tespit edilen açığa karşı güvenli olduğunu belirttiği ve bütün Electrum kullanıcılarını cüzdanlarını bir an önce güncellemeye davet ettiği 3.0.5 sürümünü Electrum'un resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim