Anlık Bildirim

Qantas, hardal tohumundan üretilmiş biyoyakıtla uzun mesafeli uçuş gerçekleştirdi

Karbon emisyonunu azaltmak için biyoyakıtla denemeler yapan Qantas Havayolları, ABD-Avustralya arasındaki dünyanın ilk biyoyakıtlı uçuşunu gerçekleştirdi. Konuyla ilgili detaylar haberimizde...
Havacılık endüstrisi, uçuşların karbon ayak izini azaltmak için daha temiz yanan yakıtlarla denemeler yapıyor. Biyoyakıtlara tamamen geçiş yapmaktan oldukça uzak durumdayız ancak gelecek yıllarda gerçekleşme olasılığı sürüyor. Bunun bir örneği Amerika Birleşik Devletleri ile Avustralya arasındaki dünyanın ilk biyoyakıtlı uçuşu ile gerçekleştirildi.
Qantas havayollarına ait bir Boeing 787 Dreamliner, 24.000 kilogram hardal tohumu bazlı harmanlanmış yakıtla Los Angeles'tan Melbourne'a uzun mesafeli uçuş yaptı. Qantas QF 96 sefer sayılı uçuşta Brassica carinata hardal tohumundan elde edilen biyoyakıt kullanıldı. Ekstraksiyon sürecinin ise Kanada merkezli bir tarımsal teknoloji şirketi olan Agrisoma Bioscienses tarafından geliştirildiğini belirtelim.

Qantas, biyoyakıt denemelerine devam edecek

Hardal tohumundan üretilen yakıt, yaşam döngüsü boyunca geleneksel jet yakıtına kıyasla karbon emisyonlarında yüzde 80'in üzerinde bir azalma sunuyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen Dreamliner uçuşunda kullanılan harman, tankın yüzde 10'u hardal tohumundan üretilen biyoyakıtla doldurulduğu için rota boyunca emisyonda yüzde 7 düşüş sağlamış oldu. Qantas Havayolları, 2020 yılına kadar düzenli olarak biyoyakıtla uçuşlar yapmayı planlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim