Anlık Bildirim

Qualcomm ile Apple arasındaki dava büyüyor: Apple'ın tedarikçileri hedefte

Apple'ın ocak ayında Qualcomm'a açtığı dava iki şirket arasında ciddi bir mücadele haline geldi. Qualcomm dava kapsamında iPhone ve iPad üretimi yapan dört Tayvanlı şirketi de suçladı.
Apple ocak ayında en büyük ortaklarından biri olan Qualcomm'a dava açmış ve 1 milyar dolarlık tazminat talep etmişti. Apple davada Qualcomm'un tekel haline geldiğini, pazardaki hakim konumunu kullanarak kendileri için oldukça zorlayıcı şartlar barındıran sözleşmeler yaptığını ve kullanmadıkları ürünler için para ödemek zorunda kaldıklarını söylese de Qualcomm bu iddiaları kesin bir dille reddetmişti. Geçtiğimiz ay Apple karşı dava açan ve iki şirket arasındaki uyuşmazlığı iyice arttıran Qualcomm şimdi de Apple tedarikçilerine dava açtı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Qualcomm Başkan Yardımcısı Don Roserberg, uzun bir süredir birlikte çalıştıkları Apple ve Apple'ın tedarikçileri olan(iPhone/iPad üreticisi) Compal, Foxconn, Pegatron ve Winston şirketlerine karşı böyle bir dava açtıkları için üzgün olduklarını ancak sözleşmelerini uygulamak için bu yola başvurmaktan başka çarelerinin kalmadığını belirtirken lisans düzenlemeleri ve telif için makul ücretler istediklerini ancak hem Apple'ın hem de bu dört şirketin sözleşmeye aykırı taleplerde bulunduğu yineledi.
Qualcomm ile Apple arasındaki bu dava süreci uzun bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Öte yandan Federal Ticaret Komisyonu da Qualcomm'a dava açmış durumda ve bu dava geçtiğimiz hafta Intel ve Samsung tarafından desteklenmişti. Dünyanın önde gelen işlemci üreticisi şirket her ne kadar iddiaları kesin bir dille reddediyor olsa da yoğun bir baskı altında ve bu dava sürecinden nasıl çıkacağı merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim