Anlık Bildirim
 

Pek çok sektörde karşımıza çıkan robotlar artık teknoloji ve davranış açısından oldukça ilerledi. Bugün güvenlik kuvvetlerinin yaptığı pek çok caydırma işlemini robotlar yapabiliyor. Ne var ki suçlularla mücadele etmek kolay değil.

 

Dayanamadı(!)

 

Bu hafta Washington DC şehrinde karşılaşılan ilginç bir olay sosyal medyada yankı buldu. Bir alışveriş merkezi civarında devriye görevi yapan Knightscope robotu, bilinmeyen bir nedenle hemen yanındaki havuzun sularına kendisini bıraktı ve devre dışı kaldı.

 

Robotun işletmesinden sorumlu firma ve güvenlik şirketi robotun neden kendisini havuza yönlendirdiğini anlamaya çalışıyor. Sosyal medyada ise yoğun iş temposu nedeniyle robotun intihara kalkıştığı esprileri yapılmaya başladı.

 

Knightscope robotu daha çok özel güvenlik hizmetleri için kullanılıyor. Saati 7$’a kiralanan robot çeşitli sensörler, kameralar ve mikrofonlar ile çevresini sürekli tarıyor. Bir sıkıntı ile karşılaştığında ıslık veya düdük çalıyor ve suçluları kaçırmaya çalışıyor. Gelecekte silah tespiti yapabilecek ve yapay zeka konusunda da ileri aşamaya geçecek.

 

Son dönemde Knightscope pek çok saldırıya maruz kaldı. Sarhoş bir adam robota saldırırken, diğer bir tanesi ise üst kısmına çekiçle vurdu. Başka bir olayda ise robotun ikazları ile güvenlik güçleri bir saldırganı yakaladı.

 

İşin esprisi bir yana güvenlik tedbirleri için robot devriyeler kullanma fikri giderek yayılıyor. Çin’de de benzer bir robot polis sokaklarda görev yapmaya başlamıştı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10861 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
knightscope, robot kill itself ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim