Anlık Bildirim

Rolls-Royce ve Intel otonom gemi üretmek için bir araya geldi

İki teknoloji devi Rolls-Royce ve Intel otonom kargo gemileri geliştirmek için iş birliği yapacak. Otonom gemilerle verimliliğin ve güvenliğin artırılması hedefleniyor.

Rolls-Royce ve Intel otonom gemi üretmek için bir araya geldi Tam Boyutta Gör
 

Uçak motorları ve otomobilleri ile tanınan İngiliz teknoloji devi Rolls-Royce, 2016 yılında otonom gemi geliştirmek için çalışmalara başlamıştı. Dünyadaki mal nakliyatının yüzde 90'ının kargo gemileri ile gerçekleştiğini belirten şirket bununla birlikte gemi kazalarının en az yüzde 70'inin insan hatasından kaynaklandığını vurguluyor. Kargo gemilerini daha verimli ve güvenli hale getirmek için uzaktan kontrol ve otonom sürüş teknolojileri üzerine odaklanan Rolls-Royce, Intel ile iş birliği yapacağını duyurdu.


Veriler Intel tarafından yönetilecek 

İki şirket; bir kaptan ve mürettebat olmadan okyanuslarda dolaşabilen gemileri tasarlarken öncelikli olarak bu gemileri LIDAR, radar, termal kameralar ve HD kameralarla donatmayı amaçlıyor. Otonom otomobil geliştirme çabaları ile otonom sürüş konusunda deneyimli olan Intel, Rolls-Royce ile gemileri yönetecek yapay zeka birimlerini de geliştirecek. Bununla birlikte Intel'in iş birliğindeki en önemli rolü verilerin toplanması ve analiz edilmesi kısmında kendini gösterecek. 


Herhangi bir kazadan korunmak için geminin yakın çevresini sürekli olarak gözlemleyecek olan kameralar ve sensörler yüksek miktarda veriyi toplayacak. Rolls-Royce'un tahminlerine göre otonom bir gemi günde 1 TB'lık veri toplayabilir. Bu verilerin yönetimi ve anlık olarak analiz edilmesi için  Intel’in Xeon işlemcileri hem gemilerde hem de verilerin aktarılacağı sunucularda kullanılacak. Böylece yüksek miktarda veri ile desteklenen yapay zeka gemilerin hedeflenen limana en kolay şekilde güvenle varmasını sağlayacak.


İki şikret yaptıkları açıklamada otonom gemiler için herhangi bir tarih belirlemese de Rolls-Royce daha önce yaptığı açıklamalarda 2025 yılını işaret etmişti. Halihazırda otonom sürüş teknolojisini Kopenhag ve Kobe açıklarında test eden şirket 2025 yılına kadar otonom gemileri ticari olarak kullanmayı planlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim