Anlık Bildirim

Rus mühendisler nükleer tesiste Bitcoin madenciliği yapmaya kalkıştı

Rusya'nın gizli nükleer tesisinde süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapmaya çalışan bir grup Rus mühendis madenciliğe başlamadan yakalandı ve tutuklandı.

Rus mühendisler nükleer tesiste Bitcoin madenciliği yapmaya kalkıştı Tam Boyutta Gör
 

Sadece bilgisayar veya bu iş için özel olarak tasarlanmış cihazlarla Bitcoin madenciliği yaparak para kazanmak kulağa oldukça cezbedici geliyor ancak madencilik donanımlarının fiyatı ve yüksek elektrik maliyeti Bitcoin madencilerin kazancını önemli ölçüde azaltıyor. Rusya'da gizli bir nükleer tesiste görev alan mühendisler ise bu iki harcama kalemini ortadan kaldırarak Bitcoin madenciliği yapmaya kalkıştı. Rusya merkezli Interfax haber ajansının haberine göre Rusya Federal Nükleer Merkezi'ndeki birkaç mühendis, tesisteki süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapmaya çalıştı.

Gizli tesiste madencilik girişimi 

Yaklaşık 20.000 kişinin çalıştığı ve Sovyetler Birliği döneminde ilk nükleer bombanın üretildiği tesis, haritalarda genellikle yeri gösterilmeyen Sarov şehrinde bulunuyor. Sınırları tel örgü ve güvenlik güçleriyle çevrili şehre dışarıdan herhangi bir ziyaretçinin girmesi de yasak. Rusya için oldukça önemli ve bir o kadar gizli olan bu tesiste geçtiğimiz günlerde bir grup mühendis, tesiste bulunan 1 petaflop işlem gücüne sahip süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapmak için harekete geçti. Güvenlik nedenleriyle internet bağlantısı bulunmayan süper bilgisayarları madencilik için çevrimiçi hale getirmeye çalışan mühendisler, güvenlik birimindeki mühendislerin bu hareketi fark etmesi sonucunda yakalandı. Yerel basının haberlerine göre mühendisler hakkında tutuklama kararı verildi. 


Tesisin basın sözcüsü Tatiana Zalesskaya da yaptığı açıklamasında mühendisler hakkında ceza davası açıldığını doğruladı. Madencilik de dahil olmak üzere tesisteki bilgisayarların özel amaçla kullanılmasının teknik açıdan uygunsuz bir girişim olduğunu açıklayan Zalesskaya bu girişimin ayrıca cezalandırılabilir bir faaliyet olduğunu kaydetti. Tutuklanan mühendislerin sayısı ve tesisteki görevleri hakkında detaylı bir açıklama ise yapılmadı. 


Öte yandan tutuklanan mühendisler Sovyetler Birliği'nden kalma askeri bölgeleri Bitcoin madenciliği için kullanmayı düşünen ilk kişiler değil. The Ice Rock Mining isimli madencilik şirketi Kazakistan'ın Almatı kentindeki bir mağarada bulunan eski bir Sovyet sığınağında madencilik faaliyetleri yürütmeyi planlıyor. Şirket yeraltı sığınağının doğal soğukluğundan faydalanarak operasyon maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6422 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim