Anlık Bildirim

Rusya'da turuncu kar yağdı: Soçi kenti Mars'a dönüştü

Rusya'nın önemli kayak merkezlerinden Soçi'ye yağan turuncu kar herkesi şaşırttı. Şehirdeki dağların Mars yüzeyi gibi görünmesine neden olan turuncu karın kaynağı ise Kuzey Afrika.

Rusya'da turuncu kar yağdı: Soçi kenti Mars'a dönüştü Tam Boyutta Gör
 

2014 Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yaparak ünlenen Rusya'nı önemli kayak ve turizm merkezlerinden Soçi'de geçtiğimiz günlerde ilginç manzaralar ortaya çıktı. Kente yağan turuncu kar nedeniyle bölgedeki kayakçılar Mars yüzeyini andıran görüntüler elde etti. Uzmanlara ise bu durumun her 5 yılda bir gerçekleştiğini ve turuncu karın kaynağının Kuzey Afrika olduğunu belirtiyor.


Sahra Çölü'ndeki kum ve toz neden oldu 

Kuzey Afrika'da bulunan Sahra Çölü'ndeki kum ve tozun fırtınalar aracılığıyla atmosfere karıştığını belirten uzmanlar, daha sonra kum ve toz partiküllerinin rüzgarlar aracılığıyla Akdeniz üzerinden Doğu Avrupa'ya taşındığını ifade etti. NASA'nın uydu görüntülerinde de Akdeniz'e sürüklenen atmosferin yüksek miktarda toz ve kum içerdiği gözlemlendi. Fırtına ve yağmurla karışan kum ve toz taneleri karın rengini turuncuya çevirirken benzer kar yağışı; Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya'da da meydana geldiği ancak en net şekilde Soçi'de görüldü.


İlk etapta kimyasal bir kirlilik sonucunda ortaya çıktığı düşünülen turuncu karın, tamamen rüzgarlar ve atmosferdeki madde birikiminden kaynaklandığının ortaya çıkmasıyla birlikte bölge halkı rahat bir nefes alırken bölgedeki turistler de turuncu karı aşağıdaki görüntülerle ölümsüzleştirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4938 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, atmosfer ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim