Anlık Bildirim

Saldırıya uğrayan kripto para borsasına kullanıcılar dava açacak

Geçtiğimiz ay siber saldırıya uğrayan ve 530 milyon dolar değerinde kripto paranın çalındığını açıklayan Japon kripto para borsası Coincheck mahkeme karşısına çıkacak.

Saldırıya uğrayan kripto para borsasına kullanıcılar dava açacak Tam Boyutta Gör
 

Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck, geçtiğimiz ay siber saldırıya uğramış ve saldırıda toplam değeri 530 milyon dolar olan 523 milyon adet XEM'in çalındığı bildirilmişti. Hackerların XEM'leri aktardıkları hesapları takibe alan borsa yetkilileri, güvenlik güçleriyle iş birliği içinde olduğunu ve borsanın öz kaynakları kullanılarak kullanıcıların zararının karşılanacağını da açıklamıştı. Bu açıklamaya rağmen 27 Ocak'ta borsadan, Japon yeni çekme işlemleri durduruldu ve bugüne kadar kullanıcıların paralarını çekmesine izin verilmedi. Bu duruma karşı çıkan kullanıcılar ise olayı mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.


Yatırımcıların paralarını çekmek istiyor 

Coincheck üzerinden yatırımlarını yönlendiren ve 27 Ocak tarihinden bu yana paralarının borsada rehin tutulmasından şikayetçi olan 10 yatırımcı Tokyo Bölge Mahkemesine dava açmaya hazırlandıklarını açıkladı. Davada yatırımcıları temsil edecek olan kişi ise Coincheck'i yakından takip eden ve borsaya, kullanıcıların paralarını çekmesi yönünde baskı kuran Avukat Hiromu Mochizuki olacak. 


Dava açılacağı haberlerinin ortaya çıkmasından saatler sonra açıklama yapan Coincheck ise kullanıcıların bugünden itibariyle borsadaki paralarını çekebileceklerini açıkladı. Bu açıklamayı beğenmeyen Mochizuki, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında ''Coincheck'in açıklaması şirketin herhangi bir finansal zorluk içinde olmadığını gösteriyor.'' derken bugüne kadar kullanıcıların paralarının neden rehin tutulduğunu sordu. Coincheck daha önce yaptığı açıklamalarında ''siber saldırıya neden olan açığın nedenini araştırmak ve müşterileri korumak'' adına Japon yeni çekimini durdurduğunu belirtmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim