Anlık Bildirim

Samsung büyüme hızını arttırmak istiyor

2016'nın 3. çeyreğinde Note 7'nin de etkisiyle kâr oranı %17 gerileyen Samsung, yeni yılda kârını arttırmak ve büyümeyi hızlandırmak istiyor. Şirket CEO'su 2017 için planlarını açıkladı.

Samsung büyüme hızını arttırmak istiyor Tam Boyutta Gör

Note 7 serisindeki hatalar ve üretimin durdurulması, rüşvet operasyonları derken 2016’nın özellikle ikinci yarısı Samsung için pek de iyi geçmedi. Şirketin büyüme hızının yavaşladığının farkında olan şirket yetkilileri ise yeni yılda tekrar büyümeye hız kazandırmak istiyor.

Şirket imajını düzeltmek zorundayız 

Samsung CEO’su Kwon Oh-hyun; şirketin Güney Kore Suwon'daki genel merkezinde yaptığı yıllık konuşmasında büyümenin yavaşladığını ve politik hamleler ile döviz kurundaki dalgalanmaların ekonomik belirsizliği arttırdığını söyledi. Note 7 skandalına da atıfta bulunan CEO, geçen yıl kendilerine çok pahalıya patlayan bu dersten sonra gereken bütün yeniliklerin yapılarak üretim ve denetim süreçlerinin iyileştirilmesi gerektiğini ve şirketin imajını düzeltmek zorunda olduklarını açıkladı.

Kwon ayrıca rakiplerinin yapay zekada yaptıkları cesur hamleleri de örnek göstererek çalışanlarını ‘’teknolojik yeniliği’’ arttırmaya davet etti.

Yetkileri kısıtlanan Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye’ye kadar uzanan rüşvet skandalında savcılık ve polisler tarafından şirketin Seul’deki merkezine birkaç defa operasyon düzenlenmiş ve bazı materyallere el konulmuştu. Note 7 serisi telefonlarda yaşanan alev alma ve patlama sorunlarının ardından ise şirket Note 7 üretimini durdurmuş ve bunun kendilerini 6 milyar doları aşkın zarara uğrattığını açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim