Anlık Bildirim

Samsung kripto para madenciliği için donanım üretecek

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kripto para dünyasına katılan şirketler arasında yerini almaya hazırlanıyor. Şirket ticari olarak ASIC donanımı üretecek.

Samsung kripto para madenciliği için donanım üretecek Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl ekim ayında 40 adet Galaxy S5 model telefonla deneysel bir kripto para madenciliği cihazı geliştiren Samsung, aralık ayının başında Rus Bitcoin madenciliği şirketi Baikal ile 14 nm ASIC çipleri tedariki için anlaşma imzalamıştı. Bu hamlelerle madencilik dünyasına ilk adımlarını atan Güney Koreli teknoloji devi artık resmen kripto para madenciliği için kullanılan ASIC cihazlarını üretecek. Güney Koreli yayın kuruluşu The Bell'in haberine göre şirket, bu ay sonundan itibaren ASIC'lerin seri üretimine başlıyor.


Pazara rekabet getirecek 

Dünyanın en büyük yarı üretken üretim tesislerinden birini işleten şirket, Güney Kore basınında yer alan haberlere göre, geçen yıl Çinli bir ASIC üreticisi ile ortaklık kurdu ve ASIC cihazlarını geliştirmek için çalışmalara başladı. Çinli şirketle ASIC üretimi konusunda ortaklığı sürdüreceği düşünülen Samsung, ilk etapta Çin pazarında ASIC cihazlarını satışa sunacak. Samsung'un Çin pazarına girmesiyle birlikte gerek Çin pazarında gerekse küresel pazarda ASIC cihazları denildiğinde akla ilk gelen şirket olan Bitmain'in ilk kez güçlü bir rakiple karşı karşıya gelmesi bekleniyor.


Konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmayan Samsung, kripto para madenciliği için donanım üretimine başlayan ilk büyük şirket değil. Bu ayın başında ABD'li Kodak da Bitcoin madenciliği işletmesini oluşturacağını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim