Anlık Bildirim

Samsung ''nesnelerin internetine'' yoğunlaşıyor

Samsung'un yatırım kolu olan Samsung NEXT'in Başkanı David Eun, şirketin nesnelerin internetine yoğunlaştığını ve ileride evimizdeki bütün aletlerin internete bağlanacağını dile getirdi.
Samsung ''nesnelerin internetine'' yoğunlaşıyor
 
Tüketici elektroniğinin neredeyse her noktasında dünyanın sayılı şirketlerinden olan Samsung, evlerdeki pek çok nesnenin internete bağlanıp diğer cihazlarla iletişime geçmesini amaçlayan ''nesnelerin interneti'' kavramıyla yakından ilgileniyor. Şirketin yatırım kolu olan Samsung NEXT'in Başkanı David Eun, Wall Street Journal tarafından düzenlenen D.Live konferansında şirketin yeni yatırımları ve odaklandığı alanlar üzerine konuştu. ''Samsung nesnelerin interneti üzerine yoğunlaşıyor.'' diyen Eun, ileride evlerimizin birbirine bağlanabilen cihazlarla dolacağını dile getirdi.


''Nesnelerin İnterneti Evimizin Her Yerinde Olacak'' 

Evlerimizin her yerinde programlanabilir nesneler olacağını düşünen David Eun, Samsung'un nesnelerin interneti dünyasında önde gelen bir şirket olması için bir süredir çalıştığını kaydetti. Eun, şirketin 2014 yılında ev otomasyonu platformu SmartThings'e yaptığı gibi evdeki araçların internet üzerinden kontrol edilebilmesine olanak sağlayan girişimlere yatırım yaptığını dile getirdi. SamrtThings'in, günümüzde internete bağlanabilen ve diğer cihazlarla iletişim kurabilen Samsung marka ürünler için çalışan bir platform olduğunu göz önünde bulundurursak şirketin, geçmiş yatırımlarının meyvelerini topladığını söyleyebiliriz. 

Tabi şirketin bu alandaki çalışmalarına karşılık nesnelerin interneti kavramının hayatımıza tam anlamıyla girmediğini ve halen aşması gereken problemler olduğunu hatırlatmakta fayda var. Pek çok kişi için evdeki bütün nesneleri internete bağlamak ve diğer cihazlarla iletişime geçmesini sağlamak son derece zahmetli bir süreç olarak görülüyor. Ayrıca günümüzde kalp pilleri bile siber saldırı tehdidi altındayken internete bağlanan cihaz sayısının artmasıyla birlikte güvenlik sorunlarının da artacağı düşünülüyor. 


Samsung İnternet ile Büyümek İstiyor 

Yine de David Eun bu problemlere rağmen iyimserliğini koruyor. ''İnternet büyümemiz için ilginç bir alan.'' diyen Eun, iletişime geçebilen cihazların hırsızlık anında sahibine haber vermek gibi çeşitli senaryolarda oldukça kullanışlı olacağını düşünüyor. David Eun'un, Samsung'u bu alanda güçlü görmek için bir nedeni daha var. Son zamanlarda Google ve Amazon'un geliştirdiği sesli asistanlara rakip olması için Bixby isimli bir sesli asistan üzerine çalışan Samsung, bu asistanı kendi donanımları üzerinde kullanabilir. Örneğin kullanıcılar Bixby ile buzdolabını ya da çamaşır makinesini kontrol edebilir. Bu açıdan bakıldığında şirketin kendi donanımlarını üretiyor olması büyük avantaj.


Donanımın yanı sıra yazılım ve hizmetlere de ağırlık verdiklerini açıklayan Eun, yatırımların çok stratejik olabileceğini düşünüyor. Eun, nesnelerin internetine yönelik yatırımın ileride çok önemli bir hale gelebileceğini ise sanal gerçekliğe yapılan yatırım üzerinden örnekliyor. Eun'un açıklamasına göre Samsung, sanal gerçeklik gözlükleri çıkmadan 2-3 yıl kadar önce bu alanda yatırım yapmış. Benzer bir şekilde nesnelerin interneti kavramı da hayatımıza tamamen yerleşmeden Samsung bu alanda yatırımlarını yapıp sektörün öncüsü olmayı planlıyor.   

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim