Anlık Bildirim

Samsung skandallar için hissedarlarından özür diledi

Samsung CEO’su Kwon Oh-hyun yıllık hissedarlar toplantısında şirketin veliahtı Lee Jae-yong’un karıştığı rüşvet ve zimmete para geçirme skandalı ve Note 7’lerde yaşanan problemler için özür diledi.

Samsung skandallar için hissedarlarından özür diledi Tam Boyutta Gör
 

Samsung yeni amiral gemisi Galaxy S8’in tanıtımına bir haftadan kısa bir zaman kala yıllık hissedar toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Samsung Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Başkan Lee Kun-hee’nin oğlu olan Lee Jae-yong gözaltında olduğu için katılamazken toplantıda söz alan şirket CEO’su Kwon Oh-hyun, şirkete 6 milyar dolarlık zarar neden olan hatalı Note 7’ler ve Lee Jae-yong’un rüşvet suçlamalarıyla gözaltına alınarak şirketin imajını olumsuz yönde etkilediği için yatırımcılardan özür diledi.

Güney Kore Cumhurbaşkanının görevden alınmasına kadar uzanan skandal için üzgün olduğunu dile getiren Kwon, şirketin bağış adı altında rüşvet vermediğini söyledi. Kwon ayrıca geçen yıl yaşanan Note 7 skandalı için özür diledi ve ‘’Yaptığımız şey yeni bir teknolojiyi denemekti, ortaya çıkan sonuç ise büyük bir başarısızlıktı." dedi. Kwon, şirketin operasyonlara göre ayrılarak holdinge dönüşü dönüşmeyeceği sorusuna ise seçeneklerin gözden geçirildiğini ancak şu anda bir holding şirketine dönüşmenin kolay olmadığını dile getirdi.

Kwon her ne kadar Lee’nin durumu için özür dilemiş olsa da 9 Mart’ta başlayan yargılama sürecinin ardından bu ay sonunda yapılması planlanan ikinci duruşmanın Galaxy S8 tanıtımını gölgede bırakabileceği düşünülüyor. Tüm bu zorlu sürece rağmen yarı iletken ve ekran satışları, teknoloji devinin kendini yeniden yapılandırma potansiyeline sahip olması gibi etkenler Galaxy S8’e yönelik büyük beklentiyle birleşerek şirketin hisse değerinin 2.120 milyon won ile yeni bir rekora ulaşmasını sağladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim