Anlık Bildirim

Samsung'dan 161 milyar dolarlık dev yatırım hamlesi

Samsung önümüzdeki 3 yıl içinde farklı faaliyet alanlarında 161 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Aslan payı ise yapay zeka, 5G ve biyo-ilaç gibi gelişmekte olan alanlara ayrılmış durumda.

Samsung'dan 161 milyar dolarlık dev yatırım hamlesi Tam Boyutta Gör
 

Güney Kore'nin en büyük holdingi olan Samsung Group, önümüzdeki yıllara ilişkin yatırım programını paylaştı. Samsung, en büyük alt birimi olan Samsung Electronics öncülüğünde yenilikçi ve gelişmekte olan teknolojilere 22 milyar dolarlık yatırım yapacak. Üç yıl içinde tamamlanacak olan yatırım süreciyle birlikte 40 bin kişi için istihdam sağlanacağı belirtiliyor.


Dört temel alana odaklanacak 

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre söz konusu meblağ dört temel alanda harcanacak: yapay zeka, 5G teknolojisi, otomobil bileşenleri ve biyo-ilaç endüstrisi. Yatırımların büyük bir kısmı Güney Kore'ye yönelik gerçekleşecek ancak Samsung, yatırım programı kapsamında yapay zeka alanında araştırmalarını sürdüren 1000 kişiyi istihdam edeceğini ve bu kişilerin şirkete ait farklı ülkelerdeki tesislerde görev alacağını belirtiyor. Yani yatırımın bir kısmı şirketin çeşitli ülkelerdeki operasyonlarına yönelik gerçekleştirilecek.

Tabi 22 milyar dolarlık yatırım başlı başına oldukça ciddi bir miktar ancak bu miktar Samsung'un genel yatırım programının sadece küçük bir parçasını oluşturuyor. Şirket önümüzdeki üç yıl içinde farklı iş kollarını(yarı iletkebn, inşaat ve diğer sermaya harcamaları gibi) da hedef alan 161 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. 


Geçtiğimiz hafta çeyrek sonuçlarını paylaşan şirketin kararlı bir yatırım programı oluşturması şirketin çeyrek sonucundan pek memnun olmadığı yönünde yorumlanıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde, yıllık bazda en düşük büyümeye ulaşan şirket büyüme hızındaki düşüşün sorumlusu olarak Galaxy S9 satışlarını işaret etmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim