Anlık Bildirim

Samsung'dan rüşvet iddialarına yanıt geldi

Geçtiğimiz günlerde ülkedeki rüşvet skandalı nedeniyle ifadesi alınan ve dün tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkacağı açıklanan Samsung'un veliahtı Lee Jae-yong'a şirketinden destek geldi

Samsung'dan rüşvet iddialarına yanıt geldi Tam Boyutta Gör

Güney Kore’de devlet başkanına kadar uzanan rüşvet ve nüfuzu kötüye kullanma skandalı Samsung’a da sıçramış; Samsung Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda şirket başkanı Lee Kun-hee’nin oğlu olan Lee Jae-yong yaklaşık 22 saat süren bir ifade verme süreci geçirmişti. İfadesinin alınmasından sonra Kore Başsavcılığı'nın tutuklama talebiyle mahkeme karşısına çıkmasına karar verdiği Lee’ye, şirketinden destek geldi.

Samsung, dün yaptığı açıklamada rüşvet iddialarının kabul edilemez olduğunu belirtirken Lee’nin tutuklanmasını ‘‘gereksiz’’ olarak değerlendirdi. Samsung, suçlamaların merkezinde bulunan Samsung C&T ve Cheil Industries adındaki iki iştirakini 2015 yılında birleştirirken adil bir süreç işlemediği ve Samsung’un bu birleştirme işlemini siyasi destek almak için yaptığı iddialarını sert bir dille reddetti. Şirket para transferlerinin bu birleşme işlemi ile ilgisinin olmadığını ve aktarılan miktarların tamamen yardım amacıyla olduğunu ileri sürdü.

Lee itiraf etmişti

Lee Jae-yong ise 22 saat süren sorgulamada Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin kendisine bazı vakıf ve şirketlere yardım yapması konusunda baskı uyguladığı ancak bunun karşılığında siyasi imtiyaz elde etmediğini itiraf etmişti.

Samsung yaptığı açıklamada eğer bir yargılama süreci işleyecekse bunun tutuksuz bir şekilde sürmesi gerektiğini zira Lee’nin hakkında zaten yurt dışına çıkma yasağı olduğunu ve şirketin Seul’daki ofisinin üç defa polis tarafından basılmasının ardından delilleri ortadan kaldırma tehlikesinin de bulunmadığını söyledi.

2014 Yılında babası kalp krizi geçirdiğinden beri Samsung şirketler grubunun fiili başkanı olarak görünen Lee'nin, babasının ardından başkanlık koltuğuna oturması bekleniyordu ancak bütün bu olaylar Lee'nin geleceği tamamen değiştirebileceği gibi şimdiden Samsung'un hisselerinin %2 değer kaybetmesine neden oldu.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim