Anlık Bildirim

Samsung'un fabrikasında yaşanan elektrik kesintisi, SSD fiyatlarını yükseltebilir

Samsung Electronics'in Pyeongtaek'teki NAND flash tesisinde elektrik kesintisi meydana geldi. Olayda hasar gören silikon devre levhaları SSD fiyatlarının yükselmesine neden olabilir.
Ektan kartı ve DRAM fiyatları almış başını giderken yakında SSD'ler için de -geçici bir süre de olsa- daha fazla para ödememiz gerekebilir. Geçen hafta Samsung Electronics'in Pyeongtaek'teki NAND flash tesisinde meydana gelen elektrik kesintisi, bu yongaların dünya tedarikini etkilemiş durumda.
Digitimes kaynaklı habere göre, 9 Mart'ta meydana gelen elektrik kesintisi 30 dakika sürdü. Bu süre zarfında 60.000 kadar silikon devre levhasının hasar gördüğü belirtiliyor. Kesintinin zarar verdiği silikon devre levhaları Mart ayında Samsung'un tüm NAND flash üretiminin %11'ine karşılık geliyor.

Elektrik kesintileri fiyatı etkileyebilir

Samsung’un üretim tesisi, dünya genelindeki NAND flash üretiminin büyük bir kısmını üstlendiğinden, olayda hasar gören silikon devre levhası sayısı Mart ayı küresel tedarikinin yüzde 3.5'ine eşdeğer. Neyse ki, Samsung'un NAND flash yongası stoğu bu kayıpları telafi edebilecek seviyede.
Ancak kaynaklar, elektrik kesintisinin önümüzdeki haftalarda tedarik ve fiyatlandırmayı etkileyebileceğini, ancak piyasanın normale dönmesinin çok uzun sürmeyeceğini söyledi.
Mart ayı sonunda Samsung, Kuzeybatı Çin'deki Xi’an fabrikasının büyütmeye başlayacak. 2017 yılında şirket, şu anda ayda 120.000 adet silikon devre levhası üreten fabrikada NAND üretimini genişletmek için önümüzdeki üç yıl içinde 7 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını açıkladı. İlk genişleme tamamlandıktan sonra aylık kapasite 200.000'e yükselecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4590 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim