Anlık Bildirim

Sanal gerçeklik, hastaların ağrılarını azaltmak için kullanılabilir

Daha çok oyun dünyasında uygulamalarını gördüğümüz sanal gerçeklik(VR) teknolojisi, hastanelerde tedavi gören kişilerin ağrılarını azaltmak ve onları rahatlatmak için kullanılabilir.
Sanal gerçeklik, hastaların ağrılarını azaltmak için kullanılabilir
 
Sanal gerçeklik(VR) teknolojisi denildiğinde akla gelen ilk kullanım senaryoları oyun ve eğlence dünyasına yönelik olsa da gelecekte VR'ın; eğitim, inşaat ve otomotiv başta olmak üzere çok geniş bir kullanım alanına kavuşacağı düşünülüyor. VR'ın potansiyel kullanım alanlarından biri de hastaneler. Hastaları tedavi etme yöntemi olarak VR kullanımıyla ilgili çok sayıda çalışma sürdürülüyor. Fransa'daki bir hastane ise acil servise gelen hastaların ağrılarını azaltmak ve onları stresten uzak tutmak için VR'ı test etmeye başladı.


Hissedilen ağrı ve endişe azaltılıyor  

The Healthy Mind şirketinin girişimi üzerine Saint-Joseph Hastanesi'nin acil servis biriminde gerçekleştirilen uygulamada acil servise gelen hastalardan tedavi esnasında VR gözlüğü takması isteniyor. VR gözlüğünü takıp karlı yamaçların ya da Japon bahçelerinin huzurlu 3D görüntüsünü seyreden hastalarda işitsel ve görsel uyarıcıların dikkati dağılırken hastalar; kan alma, pansuman, kırık-çıkık tedavisi gibi süreçlerden rahatsızlık duymak yerine herhangi bir ağrı ya da stres hissetmeden tedavilerini tamamlıyor.


Tabi bu tip müdahalelerde hastanın rahatsızlığını en aza indirmek ve ağrı toleransını artırmak için çeşitli ilaçlar kullanılabiliyor ancak Dr. Olivier Ganasia'ya göre VR ile destek verildiğinde hastalar adeta hipnoz oluyor ve vücuda herhangi bir ilaç almadan da ağrı yönetimi gerçekleştirilebiliyor. Bu yöntem ile acil servisteki hastaların dikkatini dağıttıklarını ve endişelerini frenlediklerini belirten Ganasia, on yıl içinde bu teknolojinin bütün hastanelerde uygulanır hale geleceğine inanıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim