Anlık Bildirim

Sanal nesnelere gerçek zamanlı dokunma hissi veren cihaz geliştirildi

Stanford Üniversitesi'nde geliştirilen bu cihaz, sanal nesneleri gerçeğe dönüştüremese de onlara dokunmayı vaat ediyor! Motor ve hareketli çubuklar gibi bileşenlere sahip cihaz haberimizde.
Sanal gerçeklik oyunlarını deneyimleyenler bilir ki bu teknoloji oldukça eğlencelidir. Çeşitli algılayıcılar vücut hareketlerinizi izler ve eş zamanlı olarak oyuna aktarır. Ancak haberimizdeki cihazın bir farkı var: onunla sanal nesneleri gerçekten hissedebilirsiniz!
Her biri 7 milimetrekare olan çubukların yer aldığı bu motorlu cihaz Stanford Üniversitesi'nin Shape Laboratuvarı'nda geliştirilmiş. Sanal olarak dokunduğunuz nesneye göre, çubuklar birbirlerinden bağımsız olarak yukarı-aşağı hareket edebiliyor. Alt kısımda ise tekerlekler bulunuyor. Cihaz, sanal görsellerin gerçeğini üretemese de iyi bir dokunma deneyimi vaat ediyor. Görüntü biriminde, nispeten düşük çözünürlükte görseller mevcut. Tekerlekler ise sanki daha geniş bir alana dokunuyormuş hissi yaratmak için cihazı hareket ettirebiliyor.
 
Cihazın geliştirilebileceğini hayal etmekse zor değil. Görüntüleme biriminin çözünürlüğü çok daha üst seviyelere çıkarılabilir. Daha karmaşık sanal gerçeklik görüntüleri daha iyi bir hissiyatla incelenebilir. Hatta bu cihazı gelecekte, yetişkinlere yönelik daha farklı uygulamalarda da görebiliriz!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3595 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vr, sanal gerçeklik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim