Anlık Bildirim

Sberbank kripto para madenciliği iddialarını yalanladı

Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank, sahip olduğu ekran kartlarıyla madencilik yaptığı iddialarını reddetti ancak şirket, çalışanlarını sık sık madencilik yaparken yakaladığını açıkladı.

Sberbank kripto para madenciliği iddialarını yalanladı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl, Rusya'nın en büyük Avrupa'nın ise üçüncü büyük bankası olan Sberbank'ın kripto para madenciliği yaptığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Rusya'da ekran kartlarının fiyatının kısa bir sürede neredeyse iki katına çıkmasının ardından açıklama yapan Sberbank yetkilileri, piyasadaki ekran kartlarının büyük bir kısmını satın aldıklarını açıklamış ve yüksek fiyatlardan ötürü kullanıcılardan özür dilemişti. Rus hükümetine bağlı faaliyet yürüten banka, bununla birlikte ekran kartlarını kripto para madenciliği için kullanmadıklarını ekran kartlarını yapay zeka çalışmaları için kurdukları laboratuvarda kullandıklarını belirtmişti.


Banka çalışanları madencilik yapıyor 

Tabi bankanın bu açıklamasına rağmen Rus pazarında güçlü ekran kartı bulmanın neredeyse imkansız hale gelmesi, bankanın açıklamasına olan güveni azaltmıştı. Geçtiğimiz günlerde ''Rusya'nın Liderleri'' etkinliğinde konuşan Sberbank Yönetim Kurulu Başkanı Herman Gref kendisine madencilik iddialarının sorulması üzerine iddiaları yeniden yalanladı. Bankanın farklı konfigürasyonlarda ekran kartları satın aldığını dile getiren ancak bu kartlarını madencilik için kullanmadıklarını söyleyen Gref, bankanın kurumsal olarak bu yönde bir adım atmasa da zaman zaman banka çalışanlarını banka ekipmanlarıyla sanal madencilik yaparken yakaladıklarını belirtti.


Herman Gref, kripto para madenciliğini ''ilkel bir iş'' olarak tanımlarken ''Madencilikten daha verimli bir düzine yatırım nesnesi sayabilirim.'' diyerek madenciliğin banka için verimli olmadığını da ekledi. Gref her ne kadar kripto para madenciliğine yönelik ağır ifadeler kullansa da Sberbank kripto para piyasasına girmeye sıcak bakıyor. Şirket ocak ayında yaptığı açıklama ile İsviçre'deki iştirakleri aracılığıyla kripto para ticaretine imkan sağlayacaklarını duyurmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim