Anlık Bildirim

Şeffaf güneş panelli ilk binanın inşaatı başlıyor

İsveçli inşaat devi Skanska, Saule Technologies isimli şirketin ürettiği şeffaf güneş panelleriyle kaplanacak ilk binanın inşaatına başlamaya hazırlanıyor.

Şeffaf güneş panelli ilk binanın inşaatı başlıyor Tam Boyutta Gör
 

Pencerelere yerleştirilebilen ve herhangi bir olumsuz etki oluşturmadan güneş enerjisinden elektrik üretilmesini sağlayan şeffaf güneş panellerinin binalarda uygulanması ile temiz enerji konusunda devrim yaşanacağı uzun süredir konuşuluyordu. İsveç'in önde gelen inşaat şirketlerinden Skanska bu konuda ilk somut adımı attı. Şirket, 2014 yılından beri şeffaf güneş panelleri geliştiren Saule Technologies ile bir ortaklık anlaşmasına imza atarak yakın zamanda tamamen şeffaf güneş panelleriyle kaplı ilk binanın inşaatına başlanacağını duyurdu.


Daha hafif ve ince

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl içinde Polonya'da inşa edilecek olan ofis binalarında Saule Technologies'ın şeffaf güneş panelleri kullanılacak. Skanska, perovskit yapılı güneş panellerinin ticari ölçekte üretilmesi için bir takım oluşturarak bina için uygun ölçülerde güneş panellerini Saule Technologies ile birlikte üretecek. Mürekkep püskürtme teknolojisiyle oluşturulan güneş panellerinin mevcut silikon tabanlı güneş panellerinden daha hafif, ince ve tasarım dostu olduğunu belirten Saule Technologies, Skanska'nın ihtiyacına göre panelin şeklinin, boyutunun ya da renginin özelleştirilebileceğini belirtiyor.


Ortaklık anlaşması kapsamında güneş panellerine yönelik araştırmalarda kullanılmak üzere 20 milyon euro değerinde hibe de sağlayan Skanska, inşa edilecek binanın tahmini enerji üretimi, watt başına maliyeti ya da güneş panellerinin verimliliği konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı. İki şirket ayrıca Avrupa ve ABD genelinde bina dış cephe uygulamaları için de  ortaklık anlaşması imzaladı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim