Anlık Bildirim

Silikon Vadisi şirketlerine kadın yönetici şartı getirildi

Kaliforniya eyalet yönetimi tarafından alınan karara göre Silikon Vadisi'ndeki halka açık şirketlerin, yönetim kurullarındaki kadın yönetici sayısını artırması gerekiyor. Detaylar haberimizde.

Silikon Vadisi şirketlerine kadın yönetici şartı getirildi Tam Boyutta Gör
 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan San Jose vadisi ya da bilinen adıyla Silikon Vadisi, ev sahipliği yaptığı dev şirketlerle dünyaya teknoloji ihraç ediyor. Apple, Alphabet, Tesla, Facebook ve Intel gibi dev şirketlerin üslerinin bulunduğu bölgede, Kaliforniya eyalet yönetimi tarafından teknoloji devlerine çok sayıda ekonomik ve sosyal avantaj da sağlanmış durumda. Eyalet yönetimi şimdi ise bugüne kadar çeşitli avantajlar sunduğu şirketlerden, yönetici kadrolarında kadınlara yer vermesini istiyor.


Yönetim kurullarında kadınlara yer verilecek 

Kaliforniya Valisi Jerry Brown tarafından imzalanan yasal düzenleme uyarınca, Silikon Vadisi'ndeki halka açık şirketlerin yönetim kurullarında en az bir kadın yöneticinin bulunması gerekiyor. Şirketlere, yönetici kadrosunu yasal düzenlemeye uygun hale getirmeleri için 3 yıllık süre tanınıyor. 20121 yılının temmuz ayına kadar yönetim kurulu beş kişiden oluşan şirketlerde en az iki, yönetim kurulu altı veya daha fazla kişiden oluşan şirketlerde ise en az üç kadın yönetici bulunması gerekecek. Düzenlemeye uymayan şirketlere, ilk ihlallerinde 100 bin dolar, sonraki ihlallerde ise 300 bin dolar para cezası verilecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Jerry Brown, Silikon Vadisi'ndeki şirketlerin bunca zamandır sahip oldukları bütün ayrıcalıklar göz önünde bulundurulduğunda, bu şirketlerin yönetim kurullarında ''Amerika'nın yarısından fazlasını oluşturan'' kişilerin de yer alması gerektiğini belirtti. Son yıllarda işe alım ve ücret noktasında cinsiyet ayrımcılığı iddialarıyla gündeme gelen Silikon Vadisi'nde; Intel, Facebook, Google, Apple ve Microsoft başta olmak üzere pek çok teknoloji şirketi kadınların da iş hayatına katılması için farklı programlar yürütüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4007 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim