Anlık Bildirim

Siyasilerden "Bitcoin borsası kuralım" önerisi

Bitcoin ve türevi kripto paralar ülkemizdeki siyasetçilerin de gündemine girdi. MHP, hazırladığı raporda "Bitcoin borsası kurulsun, mevzuat hazırlansın" talebinde bulundu.

Siyasilerden 'Bitcoin borsası kuralım' önerisi Tam Boyutta Gör

Bitcoin ve türevi dijital paralar devletlerin ilgisini çekmeye başladı. Bitcoin, ABD’nin önde gelen borsalarından CBOE’de işlem görmeye başladı. Bir başka deyişle ABD’de resmi para olarak kabul edildi.

Ülkemizde de kripto paralar devletin ilgisini çekmiş durumda. MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, kripto para sistemi hakkında rapor hazırladı. Tanrıkulu, Türkiye’nin geri kalmaması adına bir an önce çalışmalara başlanması gerektiğinin altını çizdi.

“Bitcoin borsası kurulsun, mevzuat hazırlansın”

Raporda, “Ülkemizde hizmet verecek bir Bitcoin borsası ve bu alanı düzenleyen bir mevzuat ile pazarda öne geçilecek” görüşüne yer verildi. Raporun devamında şu ifadeler yer alıyor:


“Halen Türkiye’de çok sayıda işletme kripto para ile ödeme kabul etmekte, Bitcoin tarzi kripto para birimlerini kullanan müsterilerin sayısı artmaktadır. Mevzuatımızda kripto paralarla ilgili herhangi bir söylem bulunmadığı ve kripto paralar kullanılarak vergi kaçırma, kara para aklama gibi yasadışı işler yapılmadığı sürece kripto para kullanımı yasal olduğu söylenebilecektir. Bu nedenle Türkiye’de kripto paralar ile alışveriş yapmak, al-sat yaparak yatırım yapmak ve madencilik yaparak kripto para üretmek Türkiye’de henüz suç kapsamında değildir.”

ABD’de Şikago Borsasında yapılan vadeli işlemlerde ödeme yöntemi olarak Bitcoin kabul ediliyor. Bitcoin’in borsa tarafından işleme konması kripto paraların meşrulaştırılmasına yönelik ilk adım olarak değerlendiriliyor. Ülkemizde de benzer bir adım atılabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4975 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), bitcoin meclis ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim