Anlık Bildirim

SoftBank, ARM’nin yüzde 25’ini satmayı planlıyor

Japon teknoloji devi SoftBank, geçtiğimiz yıl 32 milyar dolar ödeyerek satın aldığı İngiliz çip üreticisinin ARM'ye ait hisselerin yüzde 25’ini satarak elde ettiği geliri yatırım fonuna ekleyecek.

SoftBank, ARM’nin yüzde 25’ini satmayı planlıyor
 

Geçtiğimiz yıl ekim ayında ‘’Vision Fund’’ isimli bir yatırım fonu oluşturarak yapay zekadan, robot teknolojilerine pek çok alanda yatırım yapmak için 100 milyar dolarlık bütçe oluşturulacağını duyuran Japon devi SoftBank, fonu tamamlamak için oldukça kararlı görünüyor. Suudi Arabistan’ın 45 milyar dolar ve SoftBank’ın 25 milyar dolarla katılacağı fon için Apple, Qualcomm ve Foxconn gibi şirketlerin daha küçük miktarlarda destekte bulunuyor ancak buna rağmen fonun halen tamamlanmamış olması SoftBank’ın tekrar elini taşın altına koymasına neden oldu.

İddialara göre SoftBank, fonun bir an önce tamamlanması için geçtiğimiz yıl temmuz ayında 32 milyar dolar karşılığında satın alınan İngiliz çip ve yarı iletken üreticisi ARM’ye ait hisselerin yüzde 25’ini satışa çıkardı. SoftBank; İngiltere’nin en önemli teknoloji şirketi olan ve Apple ile Samsung başta olmak üzere yüz milyonlarca akıllı telefon için işlemci üreten ARM’yi satın almak için birçok kez masaya oturmuş ve en sonunda İngiltere Başbakanı Theresa May’in uyarılarına rağmen ARM, SoftBank’ın teklifini kabul etmişti.

Yeni Yatırımcılara Güven Verecek 

Şimdi ise SoftBank’ın CEO’su Masayoshi Son, ARM’ye ait hisseleri satarak elde edilmesi beklenen 8 milyar doları Vision Fund’a ekleyerek hem fonun tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılmasını hem de başta Abu Dhabi hükümetinin yatırımcısı konumundaki Mubadala Development şirketi olmak üzere yeni yatırımcıların da fona olan güvenini artarak destek vermelerini sağlayacak.

1981 Yılında Masayoshi Son’un kurduğu şirket; ilk etapta sadece telekomünikasyon alanında hizmet veriyordu ancak daha sonra Yahoo ve Alibaba’nın ilk yatırımcısı olan şirket, çok geniş bir yelpazede yaptığı yatırımlarla kendisini yatırım alanında parmakla gösterilen şirketlerden biri haline getirdi. Masayoshi Son, bu yatırım fonunun oluşturulmasına ve kullanılmasında başarılı olduğu takdirde belki de dünyanın en büyük teknoloji yatırımcısı unvanının sahibi olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim