Anlık Bildirim

SpaceX roketinin fırlatılışını çeken fotoğraf makinesi eridi

22 Mayıs'ta fırlatılan SpaceX Falcon 9 roketi, deneyimli bir NASA fotoğrafçısının makinesini eritti. Son ana kadar çekim yapmaya devam eden fotoğraf makinesinin yakaladığı görüntüler haberimizde.
22 Mayıs'ta SpaceX Falcon 9 roketinin fırlatılması, yaklaşık 400 metre uzaklıkta çekim yapan son model bir Canon DSLR fotoğraf makinesinin erimesine neden oldu. NASA, yanan makineye tam olarak ne olduğu hakkında daha fazla ayrıntı yayınladı.
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin resmi fotoğrafçısı Bill Ingalls, o gün fırlatışı fotoğraflamakla görevlendirilmişti. Kendisi 30 yıllık bir deneyime sahip ve kameralarını tam olarak nereye kuracağını çok iyi biliyor. Ancak, bu fotoğraf makinesini kurtarmak için yapabileceği hiçbir şey yoktu.

Fırlatma rampasına daha yakın makinelere bir şey olmadı

Makinenin gövdesi tamamen erimesine rağmen hafıza kartı inanılması güç bir şekilde kurtarıldı ve kaydedilen görüntüler bir GIF haline getirildi. İronik bir şekilde, fırlatma rampasına çok daha yakın yerleştirilmiş diğer dört kamera zarar görmemişti.
Yanan kameranın yaşadığı talihsizlik ise yangın tehlikesi olan yoğun yeşilliklerle kaplı bir alana yerleştirilmesiydi. Sonuç olarak fırlatma işleminin neden olduğu çalı yangını sonrasına eriyerek kullanılamaz hale geldi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim