Anlık Bildirim

Spotify, Hi-Fi kalitesinde müzik dönemini başlatıyor

Spotify, premium üyeliğe sahip kullanıcılarının bazılarına gönderdiği fiyat teklifleriyle kısa bir süre sonra Hi-Fi ses deneyimi sunacağının sinyalini verdi.

Spotify, Hi-Fi kalitesinde müzik dönemini başlatıyor Tam Boyutta Gör
 

2015 Yılında aralarında Jay-Z, Madonna, Beyonce, Daft Punk, Kanye West, Taylor Swift, Coldplay, Calvin Harris, Nicki Minaj, Arcade Fire gibi önemli müzisyen ve müzik gruplarının da bulunduğu sanatçı kitlesi Spotify’a savaş açmış ve Jay-Z’nin satın aldığı TIDAL platformunda Spotify’a rakip olarak birleşme kararı almışlardı. Hi-Fi adı verilen; sesin, kayıt esnasındaki orijinal performansa mümkün olduğunca sadık kalarak en az bozulmayla aktarıldığı, yüksek kaliteli ses hizmetini de sunan TIDAL, bu özellikle Spotify’ın bir adım önüne geçmeyi başarmıştı ancak Spotify, TIDAL’ın bu üstünlüğüne son verecek gibi duruyor.

Bazı Twitter ve Reddit kullanıcılarının paylaştığı görüntülere göre Spotify, premium üyeliğe sahip bazı kullanıcılara Hi-Fi müzik deneyimi için yeni fiyat tekliflerinde bulundu. Henüz şirket tarafından resmi olarak tanıtılmasa ve şirket; kendisine sorulan soruları, her zaman yeni ürünleri test edebileceklerini söyleyerek geçiştirse de görünen o ki Spotify kısa bir süre sonra kullanıcılara Hi-Fi kalitesinde müzik dinleme imkanı sunacak.

 

Diğer Platformları da Devre Dışı Bırakabilir 

Tabi bu hamle TIDAL’ın üstünlüğüne son vermenin yanı sıra müzikseverlerin Apple Müzik veya diğer rakip platformların yerine Spotify’a tercih etmesi için önemli bir etken olacak. Kendilerine teklif gelen kullanıcıların yaptığı paylaşımlara göre Spotify, kullanıcıların mevcut premium  üyeliğin türüne göre 5$, 7.5$ ve 10$’lık ek ücretler ödeyerek Hi-Fi müziğe geçiş yapmasına olanak tanıyor.

TIDAL’ın şu an ABD’deki kullanıcılardan Hi-Fİ müzik deneyimi için 20$ istediğini de düşünürsek Spotify cazip fiyatlarla halihazırda bulunan 40 milyon kullanıcısının büyük bir kısmının Hi-Fi paketinden faydalanmasını ve şirketin karını arttırmasını sağlayabilir. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13561 kez okundu.
25 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spotify, spotify premium ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim