Anlık Bildirim

Su dağıtım yazılımı ile Kayseri'de 4 milyon lira tasarruf

Kayseri'de kullanılmaya başlanan su yönetim sistemi yazılımı 1,5 yılda 4 milyon lira tasarruf sağlandı. Yabancı bir yazılımının yerine kullanılan bu yazılım, tüm platformlarda çalışabiliyor.

Su dağıtım yazılımı ile Kayseri'de 4 milyon lira tasarruf Tam Boyutta Gör

Türk yazılımcılar tarafından hazırlanan ‘Su yönetim sistemi’ adındaki yazılım ile Kayseri’de 1,5 yılda 4 milyon lira tasarruf sağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) tarafından kullanılmaya başlanan yazılım, 3 zamanlı elektrik tarifesini dikkate alarak elektriğin ucuz olduğu saatlerde su depolarını doldurup suyu dağıtarak elektrik faturasında tasarruf sağlıyor.

Daha önce yabancı bir yazılım kullandıklarını ve memnun kalmadıklarını belirten KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Eskiden kullandığımız yazılım bize yeteri kadar destek vermiyordu. Ayrıca kullanımı pahalıydı. Dolayısıyla biz yerli bir yazılım seçtik. 5 yıldır bu yazılımı kullanıyoruz ve çok memnunuz. Son 18 ayda bu yerli yazılım sayesinde elektrik tüketiminden 4,1 milyon lira tasarruf ettik. Elektriğin en ucuz olduğu saatlerde biz sistemimizi çalıştırıp depolarımızı dolduruyoruz. Bu aradaki fark, bu rakamı bize elde ettirdi. Bu yazılımı yaklaşık 1060 noktada kullanıyoruz. Eskiye kıyasladığımız zaman 10'da 1'i fiyata bu sistemi kullanıyoruz. Kendi yazılımımız olduğu için her uygulama eklenebiliyor."

Su ile ilgili pek çok bilgi görüntülenebiliyor 

Yazılım sayesinde şebekeden dağıtılan ve tüketilen su miktarının anlık olarak izlenebiliyor. Sudaki anlık klor miktarı, bulanıklığı ve mikrobik olaylar da görüntülenebiliyor. Web site üzerinden çalışan sistem Windows, Mac ve akıllı telefonlar üzerinden kullanılabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6981 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli yazılım, kayseri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim